Διαμορφώνει βάση τεχνικής αντίδρασης το ΧΑΑ

Η τεχνική, έστω, αντίδραση των ξένων αγορών μπορεί να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα ποντάρει η Σοφοκλέους, εάν και εφόσον στα τρέχοντα ”χαμηλά” διαπιστωθούν αγορές και ζήτηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί να ποντάρει στο ανοδικό, τεχνικό έστω, σενάριο των ξένων αγορών η Σοφοκλέους. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει σε αυτές τις συνεδριάσεις, στα τρέχοντα ”χαμηλά” των ημερών να διαπιστωθούν αγορές – ζήτηση σε συγκεκριμένες μετοχές.

Για παράδειγμα στην Alpha, επιβεβαιώνεται πως υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον, πέραν αυτού που ο πρόεδρος του Ομίλου έχει επίσημα αναφερθεί. Πέριξ των 18 ευρώ, μπορεί να θεωρηθεί ότι τελειώνει η μεσο-μακροπρόθεσμη ταλαιπωρία για τη μετοχή της Εθνικής, εκτίμηση που εάν επιβεβαιωθεί, ενδέχεται να διαμορφώσει μια συνολικότερη ανοδική τάση για τον κλάδο.

Στις 3.345 μονάδες ο κλαδικός δείκτης φαίνεται ότι έχει ένα περιθώριο ασφαλείας από το ”χαμηλό” των 3.100. Με την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αρνητικών αποτελεσμάτων για τις ισχυρές του κλάδου, μπορεί να θεωρηθεί ότι ”κλείνει” ένας πτωτικός κύκλος.

Πολύτιμη και σήμερα στη διαμόρφωση της τάσης του FTSE 20, η αντίδραση της μετοχής της ΔΕΗ, της Cosmote και της Intracom, η σταθεροποίηση της Eurobank στα 13,4 ευρώ και 2 – 3 ακόμη μετοχών της κατηγορίας.

Θα πρέπει όμως για τη συνέχεια να αντιδράσει από τις 2.080 μονάδες ο Δείκτης και πάλι προς τις 2.091 και ανάλογα της πορείας των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, να ενισχυθούν οι συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v