Κατοχύρωση κερδών στο ΧΑΑ (update)

Πιέσεις σε τηλεπικοινωνίες και κατοχύρωση των χθεσινών κερδών στις τράπεζες, οδηγούν το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.120 μονάδες. Στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών προς πτωτικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική μέχρι στιγμής η εικόνα στη Σοφοκλέους με τζίρο περίπου 12 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα και το Δείκτη πέριξ των 2.130 μονάδων.

Στα 14,3 ευρώ η τιμή της μετοχής της Alpha, με οριακά κέρδη για τις Εθνική – Eurobank, συντηρείται η αγορά χωρίς μέχρι στιγμής να έχει κινηθεί χαμηλότερα των 2.125 μονάδων. Κρίνοντας από την αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, όπου φαίνεται ότι προεξοφλούνται μάλλον θετικά νέα, θα πρέπει να αναθερμανθεί σταδιακά το αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως στον τραπεζικό κλάδο και δευτερευόντως σε τηλεπικοινωνίες.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβάλλει στην απορρόφηση των πιέσεων για τον FTSE 20, ενδεχόμενο που εάν ευοδωθεί για την επόμενη ώρα θα μπορούσε να διαμορφώσει ζήτηση και για ορισμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Είναι προφανής η μέχρι στιγμής επιφυλακτικότητα των ενεργών επενδυτικών σχημάτων, αποφεύγουν θα λέγαμε τις επιθετικές κινήσεις και με βάση τη μέχρι τώρα τακτική τους φαίνεται πως περισσότερο πιστεύουν σε μεσοπρόθεσμη δυναμική της αγοράς, παρά βραχυπρόθεσμη.

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενδυναμώνεται το μεσοπρόθεσμο θετικό σενάριο και δικαιολογεί τις επιλεγμένες τοποθετήσεις με προσεκτική κατοχύρωση ρευστότητας από την πλευρά της πλειονότητας των ενεργών παικτών.

Θα επιμείνουμε πως για την επόμενη ώρα και με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται η στήριξη στις 2.125 μονάδες, θα πρέπει να σημειωθεί εντονότερη παρουσία των αγοραστών σε μετοχές εταιριών του ΜΚ 40 και του SC 80.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v