Ολα τα στοιχεία ενός ”ράλλυ” στη θέση τους...

Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για τη Σοφοκλέους μια που θα τεσταριστεί η μικρή ”δυναμική” που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες μέρες μέσα από μια εμφανή προσπάθεια να μετριασθούν οι απώλειες της αγοράς μας όταν οι διεθνείς αγορές είχαν επιδοθεί σε διελκυστίνδα ακραίων μεταβολών.

Ολα τα στοιχεία ενός ”ράλλυ” στη θέση τους...
Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για τη Σοφοκλέους μια που θα τεσταριστεί η μικρή ”δυναμική” που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες μέρες μέσα από μια εμφανή προσπάθεια να μετριασθούν οι απώλειες της αγοράς μας οταν οι διεθνείς αγορές ειχαν επιδοθεί σε διελκυστίνδα ακραίων μεταβολών.

Το ”τεστ” της Σοφοκλέους έχει φόντο το τελευταίας στιγμής ”γύρισμα” της Ν.Υόρκης χθες βράδυ σε θετικά επίπεδα και θα δοκιμάσει τις αντοχές των παικτών στα παράγωγα που έχουν ακάλυπτες ανοικτές θέσεις για τον Αύγουστο.

Με τα αποτελέσματα εξαμήνου ”Εθνικής” και EFG Eurobank να είναι παρελθόν οι αρνητικές προεξοφλήσεις και εκτιμήσεις για μετοχές-παράγοντες της αγοράς είναι εκτός ημερησίας διατάξεως και το ”κλίμα” έχει σαφώς βελτιωθεί χωρίς να έχει αυτό επιβεβαιωθεί από αλλαγή του όγκου των συναλλαγών και ακραίες διακυμάνσεις σε μετοχές που να δικαιολογεί κάποια ”διόρθωση”.

Βέβαια, παραδοσιακά ένας μήνας που όλοι έχουν ”ξεγράψει” κι έχουν αποχωρήσει του χώρου για παρατεταμένα μπάνια, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία ν’ αποτελέσει και το μήνα-εκπληξη στην αγορά. Ασχετα με το τι πρεσβεύουν οι τεχνικές αναλύσεις, οι εκτιμήσεις είναι ότι εν απουσία εισαγόμενων αρνητικών γεγονότων που θα άλλαζαν το ”χρώμα” της διάθεσης, η Σοφοκλέους μάλλον θα κινηθεί ανοδικά και σ’ αυτό θα βοηθήσουν και οι συντηρητικότεροι των παικτών στα παράγωγα που θα σπεύσουν να κλείσουν θέσεις τροφοδοτώντας από μεριά τους βασικά στοιχεία ενός καθαρόαιμου ”ράλλυ”.

Ισως βραχυπρόθεσμου σε διάρκεια, πάντως σε πλαίσια της λογικής αναπροσαρμογών των ”αδικιών” του ταμπλό...

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v