ΧΑΑ: Μέσω τραπεζών και ΟΤΕ προς τις 2.135;

Την προσέγγιση των 2.135 μονάδων θα επιχειρήσει μέχρι το τέλος της συνεδρίασης η Σοφοκλέους, με αιχμή συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους και τον ΟΤΕ, ενώ ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, με τις συναλλαγές στον τελευταίο να προσεγγίζουν μέχρι το τέλος το 1 εκατ. τεμάχια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή συγκεκριμένες τραπεζικές μετοχές και τον ΟΤΕ, καταφέρνει η αγορά να ξεπεράσει τις 2.125 μονάδες και να επιχειρήσει μέχρι το τέλος της συνεδρίασης την προσέγγιση των 2.135 μονάδων.

Η αντίδραση για τη μετοχή της Εθνικής στα 18,52 ευρώ, της Eurobank στα 13,72 ευρώ, της Alpha στα 14,48 ευρώ και του ΟΤΕ στα 14,40 ευρώ, οδηγούν προς τις 1.094 μονάδες τον FTSE 20.

Είναι προφανές ότι με επίκεκτρο τραπεζικούς τίτλους, επιχειρείται να συντηρηθεί το όποιο θετικό κλίμα και να διαμορφωθεί η τάση τόσο στον κλάδο όσο και στην αγορά γενικότερα.

Οι ενθαρρυντικές όμως ενδείξεις έρχονται από το ”δίπολο”” των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ. Στη μετοχή της πρώτης παρατηρείται ότι ελαχιστοποιήθηκαν οι πωλητές προς τα 14,5 ευρώ, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν οι αγοραστές προς τα 10,76 ευρώ για τον τίτλο του δεύτερου.

Οι συναλλαγές στον ΟΠΑΠ σήμερα, παρά την κατά περίπου 3% άνοδο της τιμής της μετοχής, θα προσεγγίσουν το 1 εκατ. τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v