ΧΑΑ: Στις τράπεζες και πάλι το ενδιαφέρον

Παρά το κλίμα διακοπών των ημερών, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, ότι από πλευράς τζίρου.. κάτι γίνεται. Εάν σήμερα ή τη Δευτέρα, διαπιστωθεί ότι ο τζίρος ενισχύεται προς τα 70 εκατ. ευρώ και ο Δείκτης ξεπερνά την ”αντίσταση” με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό που θα μπορεί να βρει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Απαραίτητη η συσσώρευση δυνάμεων και ας μην βιαστούν ορισμένοι μεμψίμοιροι να λοιδορήσουν τη Σοφοκλέους που δεν ακολουθεί τις ξένες αγορές.

Προϋπόθεση για να κινηθεί η αγορά υψηλότερα, είναι η συγκέντρωση ρευστότητας, η στόχευσή της σε μετοχές εταιριών κυρίως υψηλής κεφαλαιοποίησης, προκειμένου να διασπαστεί η μεσοπρόθεσμη ”αντίσταση” πέριξ των 2.135 μονάδων.

Το σημαντικό είναι και δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τους ”τακτικούς” της αγοράς, πως μετά μία μακρά περίοδο απαξίωσης για τον τραπεζικό κλάδο, που πίεσε τον κλαδικό δείκτη μέχρι και τις παρυφές των 3.000 μονάδων, καταβάλλεται συντονισμένη –εμφανέστατη θα λέγαμε- προσπάθεια να καταστεί και πάλι κλάδος αιχμής.

Όλες οι ενδείξεις από την Αττικής, τα αποτελέσματα των Εθνικής – Eurobank, τον υψηλό τζίρο στην Alpha, το μάζεμα της Εγνατίας, μέχρι και τα χθεσινά αποτελέσματα της Πειραιώς, συνηγορούν στο ότι ο κλάδος επιχειρείται και μπορεί να ξαναγίνει το σημείο αναφοράς για το ΧΑΑ. Κάτι τέτοιο από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει τον τραπεζικό δείκτη, τον FTSE 20 και κατ’ επέκταση το Γενικό Δείκτη, σε πρώτη φάση προς τις 2.220 μονάδες.

Για σήμερα περιμένουμε την εκτόνωση των πωλήσεων στη μετοχή της ΔΕΗ, καθώς προς τα 14 ευρώ είναι και πάλι ”αγοράσιμη” από όσους ρευστοποιούσαν χθες. Δεδομένης της αδυναμίας που διαπιστώνεται στη φορά των Cosmote, Vodafone, απαιτείται η αναστροφή της τάσης για τη μετοχή του ΟΤΕ, προκειμένου να βρεθούν ”στηρίξεις” για τον FTSE 20.

Παρά το κλίμα διακοπών των ημερών, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός, ότι από πλευράς τζίρου.. κάτι γίνεται. Εάν σήμερα, τη Δευτέρα, διαπιστωθεί ότι ο τζίρος ενισχύεται προς τα 70 εκατ. ευρώ και ο Δείκτης ξεπερνά την ”αντίσταση” με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό που θα μπορεί να βρει την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v