Οι τράπεζες συγκρατούν τη Σοφοκλέους

Διάθεση για κατοχύρωση θέσεων παρά συμπόρευση με το θετικό κλίμα στην Ευρώπη επέδειξαν σήμερα οι (λιγοστοί) επενδυτές στη Σοφοκλέους. Νέα άνοδος για Εθνική και Alpha, πιέσεις σε ΔΕΗ και ΟΤΕ, ενώ 175 μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

Ο τραπεζικός κλάδος (0,3%) βρέθηκε και σήμερα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα στο άνοιγμα, επιχειρήθηκε μια νέα αφομοίωση της τάσης αντίδρασης που χαρακτήριζε τις Ευρωαγορές, η οποία όμως ”απέτυχε” στο να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη προς το επίπεδο των 2.150 μονάδων, αφού η επαναπροσέγγιση των 2.130 οδήγησε στην εκδήλωση πωλητών σε τίτλους της μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, αλλά και σε επιλεκτικούς τίτλους του FTSE-20, όπως τη ΔΕΗ, οδηγώντας σε οπισθοδρόμηση το Γενικό Δείκτη τιμών.

Το κλείσιμο, παρότι βρήκε το Δείκτη να καταγράφει οριακές απώλειες 0,1%, στις 2.214,96 μονάδες, αφήνει ανάμικτες εντυπώσεις και αυτό που μας κάνει να είμαστε ”συντηρητικοί” είναι η νέα αδυναμία της Περιφέρειας να προσελκύσει κεφάλαια.

Ενδεικτικό το ότι από τα 64 εκ. ευρώ του τζίρου, τα 3,6 εκ. αφορούσαν σε πακέτα και περίπου 39,5 εκ. σε συναλλαγές επί δέκα μετοχών, πρωτίστως της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Επιπροσθέτως, η αδυναμία-απροθυμία των θεσμικών χαρτοφυλακίων να στηρίξουν τις υφιστάμενες θέσεις τους, σε συνδυασμό με την διαμόρφωση της αναλογίας πτωτικών προς ανοδικών μετοχών στο 1,5 προς 1 – άλλη μια μέρα γυρίσματος της σχέσης από θετικό σε αρνητικό ενδοσυνεδριακά – αποδεικνύει ότι το trading είναι ”βασιλιάς”, μόνο που οι τράπεζες είναι αυτές που βρίσκονται στο επίκεντρο, αφού κα ειδήσεις υπάρχουν και, προπάντων, η σχετική σιγουριά της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τέλος, στην αγορά παραγώγων, επαναλήφθηκε το γνωστό…σενάριο που φέρει τους επενδυτές να πωλούν ΣΜΕ του FTSE-20 και επιμέρους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης στην προσέγγιση των 2.150 μονάδων, ενδεικτικό του ότι τα ενεργά χαρτοφυλάκια παίζουν αυτή την εποχή ένα ξεκάθαρο εύρος τιμών.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: ΙΝΤΕΑΛ (κοινές), Τεχνικές Εκδόσεις, Εικόνα – Ήχος, Βαράγκης, Φίντεξπορτ, ΕΣΧΑ, Ντεσπέκ Ελλάς, Πετζετάκις, Φοίνιξ και Alfa Alfa Συμμετοχές.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Τεχνικές Εκδόσεις, Εικόνα – Ήχος, Βαράγκης, Αγροτική Ζωής, ΔΟΛ και ΑΛΤΕ.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Hyatt.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (100.000, 90.000 τεμαχίων) της Alpha Bank στην τιμή των 14,2 ευρώ αντίστοιχα και δύο πακέτα (230, 20 τεμαχίων) της Ντεσπέκ Πολυμέσα στην τιμή των 5,26 και 5,42 ευρώ αντίστοιχα.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Coca Cola στην τιμή των 16,9 ευρώ και ένα πακέτο 785 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 19 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v