Από Εθνική και ΟΤΕ εξαρτάται η πορεία του ΧΑΑ

Οι δύο μέχρι στιγμής πιο ευαίσθητες μετοχές του FTSE 20, ΟΤΕ και Εθνική, είναι αυτές που θα καθορίσουν βραχυπρόθεσμα την τάση στην αγορά. Η επαναπροσέγγιση των 2.125 μονάδων αποτελεί απαραίτητη και μείζονος σημασίας προϋπόθεση, ώστε να μην αναιρεθεί η ασθενής ανοδική τάση που διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κίνηση πανομοιότυπη με τη χθεσινή παρατηρείται και σήμερα, καθώς ο Δείκτης δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την απαραίτητη για τη συνέχεια αντίδραση προς τις 2.135 μονάδες.

Με αιχμή το ”γύρισμα” της Εθνικής προς τα 18,4 ευρώ (-0,8%) και του ΟΤΕ προς τα 14,3 ευρώ (-0,7%) πιέζεται χαμηλότερα στις 1.088 μονάδες ο FTSE 20. Διόρθωση που συνέπεσε χρονικά με ανάλογο αιφνίδιο γύρισμα στη Φρανκφούρτη (και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές) και την ανακοίνωση του ελληνικού πληθωρισμού καταναλωτή για τον Ιούλιο στο 3,3% (ο εναρμονισμένος κυμάνθηκε στο 3,6%).

Οι δύο μέχρι στιγμής πιο ευαίσθητες μετοχές του FTSE 20 (ΟΤΕΕθνική) θα καθορίσουν βραχυπρόθεσμα την τάση με την επαναπροσέγγιση των 2.125 μονάδων να αποτελεί απαραίτητη και μείζονος σημασίας προϋπόθεση, ώστε να μην αναιρεθεί η ασθενής ανοδική τάση που διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v