Απαιτείται η διάσπαση των 2.135 μονάδων στο ΧΑΑ

Αυτό που προέχει στο ΧΑΑ είναι η υπέρβαση και συντήρηση του Δείκτη υψηλότερα των 2.135 μονάδων, προκειμένου η αγορά να ξεπεράσει την ”αντίσταση” των 30 ημερών. Για την επόμενη ώρα θα πρέπει έστω και διερευνητικά να κινηθεί προς τις 2.139 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προέχει η υπέρβαση και η συντήρηση του Δείκτη υψηλότερα των 2.135 μονάδων. Την πρώτη ώρα διαπιστώθηκε πως στις περίπου 2.129 μονάδες μπορεί να δημιουργηθεί ένα ”χαμηλό σημείο στήριξης” απαραίτητο για την επόμενη ώρα και προκειμένου να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η δυνατότητα της αγοράς να ξεπεράσει την ”αντίσταση” των 30 ημερών.

Από πλευράς εμπορευσιμότητας ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΠΑΠ, με σταθερούς αγοραστές στα 10,5 ευρώ, ενώ από τους τραπεζικούς τίτλους, Alpha και Πειραιώς έχουν πραγματοποιήσει –μέχρι στιγμής- τον υψηλότερο τζίρο. Η μετοχή της Εθνικής ενισχυμένη και από τη θετική σύσταση της UBS, αντιδρά προς τα 19 ευρώ.

Για τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 20, ελάχιστες είναι οι συναλλαγές στα 10 ευρώ για την Cosmote, σταθερή στα 4,6 η Vodafone και με κάποια μικρά κέρδη προς τα 14,46 ευρώ ο ΟΤΕ. Υψηλότερα των 17 ευρώ η 3E με αυξημένες συναλλαγές, ενώ ευτυχώς για την ΔΕΗ η προσφορά είναι μικρή και η τιμή της μετοχής αντιδρά στα 14,5 ευρώ.

Για την επόμενη ώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να κρατηθεί –κάτι που συνέβη και χθες- υψηλότερα των 2.125 μονάδων ο Γενικός Δείκτης και εν πάση περιπτώσει να κινηθεί έστω και διερευνητικά μεταξύ 2.135 – 2.139 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v