Αμυνα και κατοχύρωση κερδών στο ΧΑΑ

Στήριξη στο εύρος των 14 – 14,2 ευρώ φαίνεται να αποκτά η Alpha, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις στον ΟΠΑΠ (-3,6%) λόγω της κατοχύρωσης κερδών. Αναλυτές εκτιμούν ότι η πορεία του Δείκτη θα εξαρτηθεί από το ενδεχόμενο αντίδρασης των Εθνική, Eurobank και ΟΤΕ, σε συνδυασμό με την πορεία των διεθνών αγορών, που αναμένουν την απόφαση της FED για τα επιτόκια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορίζεται σταδιακά η προσφορά στην Alpha, διαμορφώνοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, υψηλότερη ”βάση” για την τιμή της μετοχής.

Φαίνεται πως μετά τα 13,5 ευρώ η μετοχή αποκτά ”στήριξη” στο εύρος 14 – 14,2 ευρώ, καθώς οι πωλήσεις την τελευταία μισή ώρα έχουν μειωθεί σημαντικά.

Σε αναμονή των αποφάσεων του αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη ευρωπαϊκές αγορές και νομίσματα, συναρτούν σε μεγάλο βαθμό την βραχυπρόθεσμη τάση με τη θετική σήμερα (ή την αμέσως επόμενη φορά) έκβαση.

Για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, μπορεί οι ρευστοποιήσεις και η πίεση στη μετοχή να φαίνονται μεγαλύτερες από αυτές της Alpha, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως οι συναλλαγές και οι θέσεις στον τίτλο του Οργανισμού το τελευταίο δεκαήμερο ήταν πολλαπλάσιες.

Στις 2.120 μονάδες ο Δείκτης, με συναλλαγές στα 25 εκατ. ευρώ, συναρτά την πορεία του για σήμερα με την διακύμανση της Alpha και το ενδεχόμενο αντίδρασης των Εθνική, Eurobank και ΟΤΕ.

Στα 14,6 ευρώ η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ, πιέζεται και αυτή χαμηλότερα, καθώς φαίνεται ότι η κατοχύρωση κερδών από πλευράς δύο συγκεκριμένων θεσμικών είναι συνολικότερη.

Θα χρειαστεί όμως τις επόμενες 1 - 2 συνεδριάσεις και με αφορμή την πορεία των διεθνών αγορών η άμεση κίνηση της αγοράς υψηλότερα των 2.135 μονάδων με διαμορφωμένη πλέον τη δυναμική κίνηση υψηλότερα και των 2.155 μονάδων.

Είναι προφανές πως η διάθεση αντίδρασης δεν θα πρέπει να ματαιωθεί, ειδικότερα αυτή την περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v