”Colpo Grosso” με ΟΤΕ στο ΧΑΑ

Στον ”ύπνο” έπιασε τους ”σορτάκηδες” στο ΧΠΑ η απρόσμενη είδηση για την αύξηση του ειδικού βάρους του ΟΤΕ στο δείκτη MSCI Greece, που είχε ως αποτέλεσμα την ”αφύπνιση” του επενδυτικού ενδιαφέροντος και την άνοδο του Γ.Δ. την Τετάρτη. Για σήμερα το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί σε μετοχές με ”καλά εξάμηνα”, όπου παρουσιάζεται αύξηση συναλλαγών (Frigoglass), αλλά και η νέα βάση στα 10,2 ευρώ για τον ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενα από τα πιο έξυπνα και ενδιαφέροντα παιχνίδια στην αγορά Παραγώγων, έγινε αυτές τις μέρες, με επίκεντρο την μετοχή του ΟΤΕ.

Συνηθισμένοι στην χωρίς μέτρο υποτίμηση της αγοράς και την προεξόφληση υποχώρησης του FTSE - 20, έσπευδαν το πρωί της Τετάρτης όλο και περισσότεροι να ”παίξουν” χαμηλότερα την αγορά.

Σκέφτηκαν εκ του ασφαλούς, καθώς μία συνεδρίαση μετά έληγε η σειρά Αυγούστου και τα αμερικανικά επιτόκια προϊδέαζαν για ένα νέο καθοδικό κύκλο.

Λογάριαζαν χωρίς όμως τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ΟΤΕ, και την απρόσμενη για τους πολλούς αναβάθμιση της μετοχής από την Morgan Stanley.

Οσοι γνώριζαν, βγήκαν αγοραστές από τα μισά και μετά στη συνεδρίαση της Τετάρτης για να ακολουθήσουν οι συνήθως ”ευαίσθητες μύτες”.

Το αποτέλεσμα λίγο πολύ γνωστό, ενώ στην συνέχεια ούτε οι ξένες αγορές τους έκαναν τη χάρη.

Αυξημένες οι συναλλαγές σε δεικτοβαρείς μετοχές, μεθοδική η συγκέντρωση δυνάμεων από τους λίγους διορατικούς εγχώριους θεσμικούς, επιφυλακτική πλην όμως ορατή η επανεμφάνιση δύο – τριών επενδυτικών σχημάτων, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά του Δείκτη, να προκαλεί για υπέρβαση της μεσοπρόθεσμης ”αντίστασης”.

Επισημαίνουμε και επιμένουμε ότι ενδεχόμενη διάσπαση των 15 ευρώ στην μετοχή της Αlpha, δεν θα παραπέμπει πλέον σε μία απλή, τεχνική διαδικασία, ”καλλωπισμού”.

Να προσεχθούν, επίσης, μετοχές εταιριών με καλό εξάμηνο, όπου παρουσιάζεται αύξηση συναλλαγών ( χαρακτηριστική η περίπτωση της FRIGOGLASS), καθώς και η νέα ”βάση” στα 10,2 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v