Σε εύρος ασφαλείας κινείται ο Γενικός Δείκτης

Μεταξύ των 2.125 - 2.135 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης, αν και η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών προϊδεάζει για κάτι καλύτερο. Ζητούμενο η αύξηση των συναλλαγών κυρίως, στις μετοχές των Alpha, ΟΠΑΠ, όπου, για τον τελευταίο, φαίνεται ότι επισπεύθηκε η διαδικασία επανατοποθέτησης από τα 10,5 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Να μην προκαλούμε κιόλας την … τύχη μας. Με αυτή τη λογική δεν θα πρέπει να μεμψιμοιρούμε, που ο Δείκτης δεν περνά στο ” πράσινο”, αν και οι συναλλαγές όπως και η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών προϊδεάζουν για κάτι τέτοιο.

Με τον DAX, στη Φρανκφούρτη, να υποχωρεί στο προηγούμενο χαμηλό των 3.100 μονάδων, σημείο αντίδρασης που τον έφερε πρόσφατα προς τις 4.400 μονάδες, καλά κρατεί ο Δείκτης και ο FTSE 20.

Προσεγμένη, όσο και επιμελημένη, αλήθεια, η προσαρμογή συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, ώστε να συντηρείται ο μεν FTSE 20 στο εύρος των 1.085 – 1.090 μονάδων, ο δε Γενικός Δείκτης μεταξύ των 2.125 – 2.135 μονάδων. Εξέλιξη που έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ενεργοποίηση 2 – 3 επενδυτικών σχημάτων, με πρόδηλη τη μέχρι στιγμής αποτελεσματικότητα τους.

Από την άλλη πλευρά, ανάλογη στάση τηρούν τόσο οι παλαιότεροι γνώριμοι θεσμικοί του ΟΠΑΠ, όσο και οι νεότεροι, καθώς φαίνεται ότι επισπεύσθηκε η διαδικασία επανατοποθέτησης από τα 10,5 ευρώ.

Ανάλογη συμπεριφορά όμως τηρούν για παράδειγμα στη μετοχή της ΔΕΗ, ισχυρή η στήριξη τους σε 3Ε και Τιτάν, όπου ενδιαφέρον αποκτά πλέον η απουσία ξένων πωλητών, όσο και ορισμένες περιφερειακές κινήσεις.

Για παράδειγμα δεν βγαίνει προσφορά προς τα 19 ευρώ για τη μετοχή της Intralot, αυξάνονται οι αγοραστές στα 6,60 ευρώ της Hyatt, προς τα 3 ευρώ η ζήτηση για τη Frigoglass, βελτιώνεται σταδιακά η χρηματιστηριακή συμπεριφορά των ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίο και μετά από καιρό – επιτέλους – ανεβάζουν τζίρο και οι δύο μετοχές της Κλωνατέξ.

Διαγραμματικά, ενδιαφέρον συνεχίζει να εμφανίζει η μετοχή των Λιβάνης, Moda Bagno, τα 510.000 τεμάχια στη Μultirama, η σταθερότητα του ΟΛΘ υψηλότερα των 6 ευρώ κ.α.

Για την επόμενη ώρα, ο Δείκτης μπορεί να συνεχίζει τη διακύμανση του στο εύρος των 2.125 – 2.135 μονάδων, με περαιτέρω αύξηση των συναλλαγών κυρίως στη μετοχή της Alpha και του ΟΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v