Στον ΟΤΕ η σκυτάλη του ενδιαφέροντος

Εντολές αγοράς, αλλά και δύο πακέτα, στον ΟΤΕ (1,82%) ωθούν το Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 2.135 μονάδων, αλλά και την πλειονότητα των μετοχών σε θετικό πρόσημο. Οι αγορές στον ΟΤΕ παραπέμπουν στην ενεργοποίηση ισχυρού θεσμικού παράγοντα, λόγω των ελκυστικών επιπέδων που βρίσκεται η τιμή της μετοχής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο ΟΤΕ κάνει τη διαφορά, όπως σχεδόν καθημερινά κάποια μετοχή του FTSE 20, ειδικού βάρους και σημασίας, αναλαμβάνει ανάλογο ρόλο.

Πριν από 3 εβδομάδες ήταν η Alpha, που ήρθε να προστεθεί στον ΟΠΑΠ, ακολούθησε η ΔΕΗ, μας προκύπτει - και καλοδεχούμενος – ο ΟΤΕ.

Οι συναλλαγές του, που δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. τεμάχια συνολικά, παραπέμπουν στην ενεργοποίηση ισχυρού θεσμικού παράγοντα. Θα μπορούσε να είναι ξένος, αν και κατά πάσα βεβαιότητα ουδεμία εντολή αγοράς αυτής της έκτασης υπάρχει μεταξύ των 5 ισχυρότερων ΑΧΕ.

Δεδομένης όμως της κεφαλαιοποίησης του Οργανισμού, θα μπορούσε (και αναφερόμαστε σε θεωρητική και όχι επιβεβαιωμένη συλλογιστική) να είναι τοποθέτηση εγχώριου θεσμικού ή ακόμα του ίδιου του Ταμείου του Οργανισμού. Κίνηση που λόγω ελκυστικής τιμής, αποτιμάται ως δικαιολογημένη.

Η ουσία είναι ότι με αυτά και με εκείνα κινείται ψηλότερα και των 2.135 μονάδων ο Δείκτης, με αυξανόμενες συναλλαγές και διευρυνόμενο το ενδιαφέρον προς άλλες μετοχές.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι συντηρείται κατά δεύτερη σε σειρά συνεδρίαση το ενδιαφέρον και η ”μόχλευση” σε τίτλους, η αντίδραση των οποίων παραπέμπει στην δραστηριοποίηση κάποιων επενδυτικών σχημάτων.

Καθίσταται προφανές πως με την επόμενη τους ανοδική αντίδραση οι ευρωπαϊκές αγορές θα δώσουν την αφορμή στη Σοφοκλέους να επιχειρήσει την υπέρβαση των 2.200 μονάδων, σε πρώτη φάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v