ΧΑΑ: Γιατί όχι και προς τις 2.220 μονάδες

Θετική για τρίτη συνεχόμενη φορά ήταν η εβδομάδα στη Σοφοκλέους, όπου ο Γ.Δ. κατέγραψε κέρδη 1,34% με τη βοήθεια, κυρίως, των τηλεπικοινωνιών (1,62%), αλλά και δεν υπήρξαν δραματικές συνέπειες από τη λήξη των συμβολαίων Αυγούστου στο ΧΠΑ. Η υπέρβαση των 2.155 μονάδων δεν αποκλείει την κίνηση προς τις 2.200 στη νέα εβδομάδα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αρκετές οι θετικές ενδείξεις, από τις πλέον τυπικές μέχρι τις πιο ουσιαστικές. Επιτέλους, ο δείκτης κινήθηκε υψηλότερα των 2.155 μονάδων, ο FΤSE-20, ξεπέρασε τις 1.102 μονάδες και σε εβδομαδιαία βάση οι συναλλαγές θεωρούνται καλές για αυτή την εποχή.

Επικεντρωμένες οι επιλογές, σε δεικτοβαρείς μετοχές, ειδικότερα σε τραπεζικές, μπορούν να συντηρήσουν την ανοδική τάση και την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι διακυμάνσεις συγκεκριμένων μετοχών (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.α) επιβεβαιώνουν την εκτίμηση, πως ρευστότητα και κέρδη κατοχυρώθηκαν από τη πλευρά μερικών εγχώριων θεσμικών.

Εάν στην συνεδρίαση της Δευτέρας, δεν πιεστεί χαμηλότερα των 2.140 μονάδων ο Δείκτης, δεν αναιρείται ούτε στο ελάχιστο η ανοδική φορά της αγοράς, με αμέσως επόμενη κίνηση την προσέγγιση των 2.220 μονάδων.

Σημ: Το γεγονός ότι 695 σε σύνολο 945 αμερικανικών επιχειρήσεων, βεβαίωσαν (πιστοποίησαν) με μικρές διαφοροποιήσεις τα οικονομικά τους αποτελέσματα, αποτελεί ίσως το χρησιμότερο εργαλείο για τις αγορές, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι υπόλοιπες 250, εκτιμάται ότι θα πράξουν κάτι ανάλογο μέσα στην τακτή προθεσμία (διορία) που τους έχει δοθεί. Επειδή πρόκειται για επιχειρήσεις με πωλήσεις μεγαλύτερων του 1 δισ. δολαρίων, την ”αφρόκρεμά τους”, το δείγμα θεωρείται δικαιολογημένα από αμερικανούς αναλυτές και επαρκές και ουσιαστικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v