Ζητείται κίνητρο για την αφύπνιση της μεσαίας

Σε φάση συντήρησης ”πέρασε” ο FTSE 20, καθώς κώπασαν οι συναλλαγές στον ΟΤΕ, ενώ, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, για να έχει διάρκεια και βάση η ανοδική τάση, θα πρέπει σταδιακά να αυξηθεί ο αριθμός των μετοχών από τις εταιριες μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, που επανέρχονται στο προσκήνιο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περιορίστηκαν οι συναλλαγές, οι αγορές δηλαδή, στη μετοχή του ΟΤΕ και ”ηρέμησε” ο FTSE 20 και η αγορά. Περισσότερος από τον μισό τζίρο άλλωστε, των 27 εκατ. ευρώ, τις πρώτες δύο ώρες, περιορίζεται σε πέντε μετοχές, όλες ανεξαιρέτως του FTSE 20.

Δεν βλάπτει, θα λέγαμε, η ”συντήρηση” του FTSE 20 με την προϋπόθεση πως θα υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών του ΜΚ 40 και SC 80. Γιατί ναι μεν μέχρι στιγμής παρατηρείται μια προσπάθεια δραστηριοποίησης ορισμένων στα μεσαία, πλην όμως η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη.

Χρειαζόμαστε κίνηση στην περιφέρεια, περισσότερες μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης σταδιακά στο προσκήνιο και υψηλότερους τζίρους σε αυτή την κατηγορία. Εάν δεν μπουν στην αγορά όσοι εν πάση περιπτώσει από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση μπορούν να διαμορφώσουν τάση, τότε η επόμενη αντίδραση από τα βαριά χαρτιά θα καθυστερήσει για δύο – τρεις συνεδριάσεις.

Θα περιμένουμε, κατά συνέπεια, μέχρι το τέλος της συνεδρίασης για να βεβαιωθούμε κατά πόσον και σε ποιο βαθμό υπάρχει ενδιαφέρον για κινήσεις πέραν των κλάδων Κατασκευών και Πληροφορικής.

Μετοχές από τον χώρο του Χονδρικού Εμπορίου, θα μπορούσαν να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, εάν και εφόσον ενίσχυαν σταδιακά την εμπορευσιμότητά τους.

Χαμηλές οι συναλλαγές για παράδειγμα, στη μετοχή της Connection, δεν αρκούν για να ξεπεράσει το 1,5 ευρώ. Ανάλογη εικόνα, εμφανίζεται για τη μετοχή της Space, της Ridenco και ορισμένων ακόμη όπου υπάρχει δυναμική αντίδραση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v