Θετικό το τεστ σήμερα στη Σοφοκλέους

Η απορρόφηση της προσφοράς δεικτοβαρών μετοχών, η συντήρηση του ανοδικού momentum από Εθνική και ΟΤΕ και η συνέχιση της αφύπνισης στην περιφέρεια (206 μετοχές με θετικό πρόσημο) χαρακτήρισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους. Κλείνει η ψαλίδα στην κεφαλαιοποίηση της Eurobank με την Εθνική.

Πολλές θετικές ενδείξεις προσφέρει η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με πρώτη και καλύτερη την ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας στα 72,6 εκ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις τα 5,9 εκ. αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Επίσης, από τεχνικής σκοπιάς η κίνηση του Δείκτη, η οποία σημαδεύτηκε από απορρόφηση της προσφοράς δεικτοβαρών τίτλων στη διόρθωση, εμπνέει αισιοδοξία.

Ειδικότερα, τόσο ο ΟΤΕ (0,8%) όσο και η Εθνική (0,9%) μπόρεσαν σήμερα να συντηρήσουν το ανοδικό momentum της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τη Περιφέρεια, για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, να ακολουθεί, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, επιβεβαιώνοντας όσους εκτιμούν ότι η μικρή κεφαλαιοποίηση και δη το retail περίμεναν να δοκιμάσουν τη βιωσιμότητα της πρόσφατης ανοδικής κίνησης προτού επανατοποθετηθούν.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το ότι η αναλογία ανοδικών προς πτωτικών μετοχών παρέμεινε στο 2,5 προς 1 υπέρ των πρώτων, με τη κατάτμηση κεφαλαίων να συντελείται ολοένα και περισσότερο υπέρ των τίτλων που δεν θεωρούνται υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ωστόσο, στον ίδιο βαθμό, η επαναπροσέγγιση της αντίστασης των 2.200 μονάδων ενδέχεται να σηματοδοτήσει την αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών, πόσο μάλλον όταν τίτλοι του FTSE-20, όπως ο ΟΤΕ, πλησιάζουν σημαντικά επίπεδα αντίστασης, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 15 ευρώ.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank (0,5%), έχοντας κλείσει πάνω από το επίπεδο των 15 ευρώ, βοηθούντος μια θετικής συγκυρίας, έχει πλέον όλες τις δυνατότητες να κινηθεί προς τα 16-16,5 εξέλιξη που σίγουρα θα επιδράσει θετικά στην ευρύτερη αγορά.

Τέλος, άξια αναφοράς η επαναφορά της κεφαλαιοποίησης των Eurobank και Εθνικής σε σχεδόν όμοια επίπεδα, ενώ συμβατή με τη τάση της υποκείμενης αγοράς ήταν και η κίνηση στην αγορά παραγώγων.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Λανακάμ (κοινές).

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Λάμψα, Ηyatt, Elbisco και ΑΤΕΜΚΕ.

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 79 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,9 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα 1.000 τεμαχίων έκαστο της Informer στην τιμή των 2,40 ευρώ αντίστοιχα και ένα πακέτο 300.000 τεμαχίων του Τηλέτυπου στην τιμή των 4,57 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο πακέτα (90.500, 60.000 τεμαχίων) του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10,50 ευρώ αντίστοιχα και ένα ακόμη πακέτο 80.630 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στην τιμή των 10,46 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 580.000 τεμαχίων της LogicDis στην τιμή των 1,58 ευρώ και ένα πακέτο 79.800 τεμαχίων του ΟΤΕ στην τιμή των 14,91 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v