Προς κατοχύρωση των 2.180 μονάδων το ΧΑΑ

Η διασπορά του ”παιχνιδιού” προς τη μικρο-μεσαία κεφαλαιοποίηση διατηρείται και σήμερα με πρωταγωνιστές την κλωστουφαντουργία, τις κατασκευαστικές και εταιρίες λύσεων πληροφορικής. Το κλείσιμο στις 2.180 θα επιβεβαιώσει την τάση, ενώ στις 2.174 μονάδες διαμορφώνεται η ενδοσυνεδριακή βάση στήριξης με τιμή – στόχο τις 2.185.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά, όπως αρμόζει, αντιδρά προς τις 2.180 μονάδες ο Δείκτης. Με καλές συναλλαγές, τις περισσότερες των τελευταίων 10 συνεδριάσεων, ισομερή διάχυση της ρευστότητας και συνολικότερη μόχλευση της αγοράς.

Οριακά τα κέρδη για τον FTSE 20, εξασφαλίζει τις 1.112 μονάδες που θέλουμε για ”κλείσιμο”, με κάπως ισχυρότερη την τάση στον ΜΚ 40 (0,2%) και SC 80 (0,18%). Η συνολική απόδοση της Παράλληλης φτάνει στο 0,22% με αιχμή κλωστοϋφαντουργικές, κατασκευαστικές και μετοχές εταιριών λύσεων πληροφορικής.

Οι περισσότερες μετοχές που παραδοσιακά προτιμούνται από τα κάθε λογής παραδοσιακά σχήματα, κινούνται ανοδικά και οι περισσότερες εξ’ αυτών με τζίρο. Συναλλαγές ανόδου, χαρακτηριστικά, στη μετοχή του Ικτίνου, της δραστήριας Informatics, Νάουσας, Κούμπα, Axon, Κλωνατέξ, Αττικάτ, κ.λ.δ.δ (και λοιπόν διορατικών δυνάμεων).

Στα θετικά της συνεδρίασης προσμετρώνται τόσο η ενίσχυση της βραχυπρόθεσμης τάσης συγκεκριμένων μετοχών (Fitco, DrugFarben, ΚΡΕΚΑ, Μαξίμ, Δομική Κρήτης, Δούρος κ.α.), όσο και εκείνων που έχουν ήδη αποκτήσει ανοδική φορά (Λάμψα, Ιντρακόμ Κατασκευές, Μοχλός, Εθνική Ασφαλειών, Πλαίσιο, Ντιονίκ, ΥΓΕΙΑ, Βάρδας).

Το ό,τι μέχρι στιγμής αντιδρούν μετοχές εταιριών όπως οι Elbisco, Connection, επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι σταδιακά ”χτίζεται” ο επόμενος ανοδικός κύκλος.

ΣΗΜ: Προκειμένου να επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο θα περιμένουμε την ”τεχνική” προσαρμογή συγκεκριμένων μετοχών. Θα θέλαμε να δούμε την τιμή της μετοχής της Εθνικής στα 19,5 ευρώ, να παραμένει σταθερά οριακά χαμηλότερα των 15 ευρώ η Alpha με το γνώριμα ”μάζεμα” του τελευταίου ημιώρου να συνεχίζεται και την Εμπορική να αντιδρά λίγο υψηλότερα. Περιμένουμε, δηλαδή, τη διαμόρφωση της ”χρυσής σχέσης ισορροπίας” που θα δικαιολογεί - σηματοδοτεί τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις στον κλάδο.

Η ανωτέρω προσέγγιση, απαιτεί την τυπική χρηματιστηριακή της επιβεβαίωση στις επόμενες δύο - τρεις συνεδριάσεις, προκειμένου να θεωρηθεί ενεργή. Εάν πράγματι συμβεί αυτό, τότε η κίνηση των συγκεκριμένων μετοχών, κατ’ επέκταση του τραπεζικού κλάδου, πιθανότατα θα είναι και αιφνίδια και δυναμική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v