Summer rally;

Με τους ταύρους να εχουν αναθαρρήσει οι αγορές εδειξαν χθές σαφέστατα δείγματα οτι το παραδοσιακό ”καλοκαιρινό ράλλυ” στα χρηματιστήρια μπορεί τελικά να γίνει πριν... βγεί το καλοκαίρι, με τη Σοφοκλέους να τελεί σε φάση εξάρτησης από τις κινήσεις και τις διαθέσεις των ξένων αγορών.

Summer rally;
Με τους ταύρους να εχουν αναθαρρήσει οι αγορές εδειξαν χθές (με μια μικρή εξαίρεση το Παρίσι) σαφέστατα δείγματα οτι το παραδοσιακό ”καλοκαιρινό ράλλυ” στα χρηματιστήρια μπορεί τελικά να γίνει πριν...βγεί το καλοκαίρι!

Η Σοφοκλέους, σε φάση εξάρτησης απο τις κινήσεις και διαθέσεις των ξένων αγορών, κινήθηκε χθές στο ιδιο μήκος κύματος μ’ αυτές αν και συγκρατημένα αλλα με διακριτή διάθεση να δοθεί εμφαση στην περιφέρεια.

Η ανοδος σήμερα το πρωί των αγορών στην Απω Ανατολή επιβεβαιώνει την (προσωρινή;) αλλαγή του ”κλίματος” που ηρθε σαν αφορμή απο τα καλά εταιρικά στοιχεία του δεύτερου τριμήνου που δημοσιοποιήθηκαν στις ΗΠΑ χθές.

Το σημείο των 2.200 μονάδων στον γενικό δείκτη ειναι πλέον ορατό και εφικτό και η κατάκτησή του αναμένεται να ενθαρρύνει τους μέχρι χθές (δικαιολογημένα) συγκρατημένους επενδυτές να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους σε επιλεγμένους τίτλους πράγμα που θα μεγενθύνει τον ογκο συναλλαγών και θα δώσει ”ζωντάνια” στην αγορά με ο,τι κάτι τέτοιο σημαίνει απο πλευράς προσδοκιών.

Ας μη ξεχνάμε οτι το summer rally δεν ειναι μόνο φαινόμενο που συναντα κανείς στις ξένες αγορές αλλά και εδω οπου εχουμε μάλιστα και την ιδιαιτερότητα να πλησιάζουμε χρονικά στην ΔΕΘ με τις παραδοσιακές της εξαγγελίες και μέτρα να παίζουν τον ρόλο εναρκτηρίου λακτίσματος στην οικονομία.

Πάντως στον ορίζοντα δεν υπάρχουν αφορμές ανατροπής του εισαγόμενου καλού ”κλίματος” και η Σοφοκλέους μάλλον θετικά θ’ αντιμετωπίσει και σήμερα την ηρεμία και επάνοδο της αισιοδοξίας στις ξενες αγορές...




Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v