Κατοχύρωση θέσεων και νέα αντίδραση στο ΧΑΑ

Τα κέρδη της Εθνικής και του ΟΤΕ διαμορφώνουν σήμερα την τάση στον FTSE 20, ενώ οι συγκριτικά υψηλές συναλλαγές υποδηλώνουν ότι ολοκληρώνεται η πρώτη φάση κατοχύρωσης κερδών στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Στο 3/1 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε στενό εύρος ισορροπεί ο Δείκτης, με τις υψηλές συναλλαγές να επιβεβαιώνουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατοχύρωσης ρευστότητας – κερδών.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις πρώτες δυόμισι ώρες, ο τζίρος προσέγγισε τα 45 εκατ. ευρώ, περίπου όσα πραγματοποιούνταν τις προηγούμενες ημέρες σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Επειδή προέρχεται κυρίως από θέσεις σε μεσαία χαρτιά, το πιθανότερο είναι ότι στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, κατοχυρώθηκαν μικρά έστω κέρδη, υπερπολύτιμα όμως για τη συνέχεια.

Αιχμή του FTSE 20 παραμένει ο ΟΤΕ, δευτερευόντως η Εθνική, συντηρείται ο δείκτης υψηλότερα των 1.112 μονάδων και υποβοηθείται η κίνηση στα μεσαία. Θα πρέπει όμως για τη συνέχεια, και ειδικότερα προς το τελευταίο ημίωρο, να επιβεβαιωθούν τόσο οι πρόσφατες θετικές όσο και οι διαμορφούμενες σήμερα ενδείξεις.

Θα πρέπει να ενισχυθούν και πάλι, υψηλότερα των 243 μονάδων ο ΜΚ 40, των 628 ο SC 80, να παραμείνει στις 1.112 ο FTSE 20 (πέριξ των 3.501 μονάδων ο τραπεζικός). Θα πρέπει να αντιδράσουν και πάλι προς τα προηγούμενα υψηλά τους οι κλάδοι κατασκευών (προς τις 1.100,86 μονάδες), λιανικού εμπορίου (605,26 μονάδες), κλωστοϋφαντουργίας (633,46) και λύσεων πληροφορικής (366,87).

Στις 2.174 μονάδες ενισχύεται σταδιακά η σημερινή βάση στήριξης, προκειμένου να επιτευχθεί η υπέρβαση και το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 2.180 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v