”Διόρθωση” έξω, νέα προσπάθεια ανόδου εδώ;

Σε υποχώρηση τράπηκαν χθές οι ταύροι σε Ευρώπη και Αμερική αλλα δεν μπορεί να της προσδοθεί ο χαρακτηρισμός ”ατακτη” αφού μια διόρθωση των κερδών που επιτεύχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ηταν εν πολλοίς αναμενόμενη. Έχοντας αυτό υπόψιν θα πρέπει να κινηθούν σήμερα οι ημεδαποί traders στη Σοφοκλέους διατηρώντας τα κέρδη της αγοράς.

”Διόρθωση” έξω, νέα προσπάθεια ανόδου εδώ;
Σε υποχώρηση τράπηκαν χθές οι ταύροι σε Ευρώπη και Αμερική αλλα δεν μπορεί να της προσδοθεί ο χαρακτηρισμός ”ατακτη” αφού μια διόρθωση των κερδών που επιτεύχθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες (ανοδος 15% στην Ν.Υόρκη απο τα χαμηλά της 24ης Ιουλίου) ηταν εν πολλοίς αναμενόμενη.

Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να κινηθούν και οι ημεδαποί traders σήμερα στην Σοφοκλέους που ειδαν την αγορά χθές να διατηρεί τα μικρά της κέρδη και τον ογκο συναλλαγών να αυξάνεται με εμφαση στα τραπεζικά blue chips αλλα και σε επιλεγμένες μετοχές της ”περιφέρειας”.

Η δραστηριοποίηση κρατικών (ή εστω, υπο κρατικό ελεγχο) χαρτοφυλακίων ειναι εμφανέστερη και εχει παρεμβατικότητα αυτές τις μέρες αφού λογικό ειναι να επιχειρείται μια ”ωραιοποίηση” της χρηματιστηριακής εικόνας και να δίνεται η εντύπωση (που εν μέρει ειναι ορθή) οτι η αγορά εχει φθάσει σε ελκυστικά επίπεδα και ειναι αναποτελεσματική η παραμονή των επενδυτικών κεφαλαίων ”εκτός” σε αναμονή χαμηλότερων σημείων της.

Δεν αποκλείεται να επιχειρηθούν πιέσεις στην αγορά σήμερα (βασικά απο τους ημεδαπούς συντελεστές της) στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα (και...μικρά) κέρδη αλλα αυτό θα εξαρτηθεί απο την συμπεριφορά των ξένων αγορών στην πρωινή τους συνεδρίαση.

Πάντως και οι ξενοι παίκτες θα εχουν σήμερα τα μάτια τους στραμμένα στην τιμή του αργού πετρελαίου που χθές διαπραγματευόταν στα 30 δολάρια το βαρέλι, επίπεδα καταστροφικά για οικονομίες σε υφεση και για αεροπορικές εταιρείες υπο κατάρρευση...


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v