Τινάζουν τα... χαλιά στη Σοφοκλέους

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις συνεχίζεται η ήπια διόρθωση του Δείκτη λόγω της κατοχύρωσης κερδών με αιχμή την Εθνική. Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι η μετοχή θα πρέπει να κινηθεί προς τα 19 ευρώ προκειμένου να διαμορφωθεί και πάλι ανοδική τάση τόσο στη μετοχή της Εθνικής, όσο και στον κλάδο, αλλά και στην αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, μέχρι στιγμής, συνεχίζεται η ήπια διόρθωση του Δείκτη και κατοχύρωση κερδών. Θα σταθούμε στη μετοχή που συζητήθηκε περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, αυτή της Εθνικής.

Οι μέχρι στιγμής συναλλαγές (περί τις 55.000 τεμάχια στις πρώτες δύο ώρες) προέρχονται κατά κύριο λόγο από κατοχύρωση κερδών ξένων διαχειριστών, που είχαν πρωτοτοποθετηθεί από τα 18 ευρώ.

Βέβαια, η εμπορευσιμότητα της μετοχής από τις αρχές της εβδομάδας, επιβεβαιώνει την εκτίμηση όσων υποστηρίζουν πως κυρίως ξένοι ”έτρεξαν” τη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις και με αφορμή το χθεσινό +5,4% κατοχύρωσαν μέρος των κερδών τους, οριακά χαμηλότερα της τιμής στόχου (20,4 ευρώ) που προ δεκαημέρου είχε θέσει η SSSB.

Προκειμένου να διαμορφωθεί και πάλι ανοδική τάση στη μετοχή της Εθνικής (κατ’ επέκταση στον κλάδο και την αγορά) θα πρέπει να υποχωρήσει σταδιακά προς τα 19 ευρώ, ίσως και λίγο χαμηλότερα, προκειμένου να τοποθετηθεί η επόμενη ”φουρνιά” θεσμικών. Θα ήταν παράλογο να υπάρχει η απαίτηση από όσους εγχώριους θεσμικούς έμειναν εκτός παιδιάς την περίοδο 24/07 – 20/08, να αγοράζουν Εθνική στα 20 ευρώ.

Οριακά χαμηλότερα θα πρέπει να αναμένονται και οι αγοραστές στην Alpha, ενδεχόμενο που επιβεβαιώνει τους λίγους εκείνους που έχουν λάβει θέσεις ”πώλησης” στον FTSE 20 λίγο χαμηλότερα. Σχετική περιγραφή, της όλης διαδικασίας αυτών των παικτών του ΧΠΑ είχε γίνει και στο σημερινό προσυνεδριακό σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v