Συνέχεια στο rally;

Πάει και το ”ορόσημο” των 2,200 μονάδων, ”κατακτήθηκε” σε μας, στην Αμερική οι δύο δείκτες ειναι κάπου 15% υψηλότερα απο τα επίπεδα Ιουνίου-Ιουλίου, και γενικά δίνεται η (εσφαλμένη) εντύπωση οτι οι αγορές εχουν ενα ξέφρενο δρόμο μπροστά τους, εχοντας λησμονήσει ολα εκείνα τα αιτια που οδήγησαν τα χρηματιστήρια στην καταβαράθρωσή τους.

Συνέχεια στο rally;
Πάει και το ”ορόσημο” των 2,200 μονάδων, ”κατακτήθηκε” σε μας, στην Αμερική οι δύο δείκτες (Dow και Nasdaq) ειναι κάπου 15% υψηλότερα απο τα επίπεδα Ιουνίου-Ιουλίου (ο S&P μάλιστα καταγράφει κέρδη περίπου 19% απο τα χαμηλά του) και γενικά δίνεται η (εσφαλμένη) εντύπωση οτι οι αγορές εχουν ενα ξέφρενο δρόμο μπροστά τους, εχοντας λησμονήσει ολα εκείνα τα αιτια που οδήγησαν τα χρηματιστήρια στην καταβαράθρωσή τους.

Οι εκτιμήσεις είναι οτι ναι μεν η Σοφοκλέους θα συνεχίσει να συναρτά την πορεία της με την συμπεριφορά των ξένων αγορών αλλα σε κάποια στιγμή θα διαφοροποιηθεί και θα τραβήξει τον δικό της δρόμο μια που οι εδω παράγοντες που θα την επηρρεάσουν δεν εχουν σχέση με το εξωτερικό (ΔΕΘ, Δημοτικές Εκλογές κλπ).

Τις τελευταίες μέρες ειδαμε μια προσπάθεια ωραιοποίησης της εικόνας της αγοράς που σε μεγάλο βαθμό πέτυχε οπως επίσης και την σταδιακή ροή ξένων κεφαλαίων σε επιλεγμένα χαρτιά.

Το χθεσινό ράλλυ, εν πολλοίς, ηταν αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης των ημεδαπών κεφαλαίων οτι η αγορά μάλλον ”εχει προς τα άνω παρά προς τα κάτω” και έσπευσαν άλλοι να κλείσουν ανοιχτές θέσεις σε παράγωγα άλλοι να τοποθετηθούν σε μετοχές με την κλασσική αντίδραση των μικρών, να ενισχύσουν την... περιφέρεια.

Η αγορά, με την προϋπόθεση οτι και τα ξένα χρηματιστήρια θα συνεχίσουν να ”χαμογελούν” και σήμερα (οπως αλλωστε εκαναν στην Απω Ανατολή) θα πρέπει να συνεχίσει, με διάθεση ”διόρθωσης” την ανοδική της πορεία με μόνο αρνητικό σημείο τις κακές εκτιμήσεις των ξένων, που ειδαν την δημοσιότητα χθές το απόγευμα, για ενα απο τα ”βαρειά” χαρτιά του δείκτη, αυτό της ”Εμπορικής”...


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v