Ευκαιρίες για επανατοποθετήσεις στο ΧΑΑ

Οριοθέτησαν τις αντιστάσεις τους σε αυτή την ανοδική φάση τόσο ο FTSE 20 όσο και ο Γενικός Δείκτης. Μεθοδική όσο και επιβεβλημένη κρίνεται η κατοχύρωση κερδών – αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων, που επιτρέπει τη συγκέντρωση των απαραίτητων δυνάμεων για την επόμενη αντίδραση προς τις 2.400 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική η εικόνα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών επιχειρείται, τόσο η κατοχύρωση κερδών όσο αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Σοφοκλέους, που ξεκίνησε μεν ανοδικά, με τον FTSE 20 να οριοθετεί την ”αντίσταση” αυτής της φάσης στις 1.148 μονάδες. Σε αυτά τα επίπεδα τιμών αντιστοιχούν οι 2.220,37 μονάδες του Γενικού Δείκτη.

Ένα ”πισωγύρισμα” που δεν υπάρχουν λόγοι να φοβίζει θα μπορούσε να είναι το καλύτερο δυνατό ενδεχόμενο για τη συνέχεια. Παρακολουθώντας προσεκτικότερα τον FTSE 20 μπορεί να θεωρηθεί ως απόλυτα λογική η κατοχύρωση σημαντικότατων και ιδιαίτερα βραχυπρόθεσμων κερδών κυρίως σε Εθνική και Alpha, πέριξ των τιμών 19,9 ευρώ και 15,6 ευρώ αντίστοιχα.

Αντίθετα, παραμένει ενεργή η τάση για τη μετοχή του ΟΤΕ υψηλότερα των 15 ευρώ, συνεπικουρούμενη από θετικές εκτιμήσεις ξένων οίκων. Κάτι ανάλογο κρατά και τη μετοχή της Vodafone στο εύρος 5,15 – 5,30 ευρώ. Μεθοδική αλλά περισσότερο δυσχερής, η προσπάθεια ”μαζέματος” της ΔΕΗ στα 15 ευρώ, από όσους επιδιώκουν να ”παίξουν” τη μετοχή στη συνέχεια. Στο 1/4 η μέχρι στιγμής εμπορευσιμότητα της μετοχής σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Μεταξύ των άλλων, για όσους επενδύουν στον τραπεζικό κλάδο, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η αυξημένη και σήμερα εμπορευσιμότητα στη μετοχή της ΕΤΒΑ και τα σενάρια του ”ντόμινο” που επεργάζονται ορισμένοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v