Ψύχραιμο... μάζεμα στα σημερινά χαμηλά στο ΧΑΑ

Η έως τώρα διαφαινόμενη αδυναμία του Δείκτη να κρατήσει τις 2.190 μονάδες δεν πρέπει να ξεγελά, ενώ οι πιέσεις στους τραπεζικούς τίτλους εκδηλώνονται με ελάχιστα τεμάχια. Ο ΟΤΕ είναι αυτός που επηρεάζει, κυρίως, τον FTSE 20 και λιγότερο το Γενικό, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι η κίνηση της περιφέρειας, όπου ισορροπούν οι ανοδικές προς τις πτωτικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μέχρι στιγμής... αδυναμία του Δείκτη να ”κρατήσει” τις 2.190 μονάδες δεν θα πρέπει να μας ξεγελά. Περί τις 250.000 μετοχές η εμπορευσιμότητα του ΟΤΕ, με ”χαμηλή” τιμή προς τα 14,8 ευρώ, επηρεάζουν κυρίως τον FTSE 20 και λιγότερο το Γενικό Δείκτη.

Στα όριά του ο πρώτος, πέριξ των 1.120 μονάδων, περιοχή όπου ”κλείνουν” τα πρώτα Συμβόλαια ”πώλησης” του δείκτη. Θα φανεί στην συνέχεια κατά πόσο υπάρχει η διάθεση και δυνατότητα βεβαίως, να κινηθεί ακόμη και σήμερα ανοδικά η αγορά.

Οι βασικοί τραπεζικοί τίτλοι, με αυτόν της Alpha να εμφανίζει την υψηλότερη εμπορευσιμότητα, δεν ανησυχούν –μέχρι στιγμής- με τη συμπεριφορά τους. Υψηλότερα της πρώτης ”στήριξης” των 14,9 ευρώ η Alpha, των 19,5 ευρώ η Εθνική, ενώ προς τα 20 ευρώ περιμένουμε την απάντηση από την πλευρά της Εμπορικής.

”Στεγνή” στα 10,4 ευρώ η μετοχή του ΟΠΑΠ, προϊδεάζει για κίνηση η εμπορευσιμότητα της Βιοχάλκο (πακέτο1,2 εκατ. τεμάχια στα 6,5 ευρώ), σταθερή στα 5,3 ευρώ η Vodafone. Από τις υπόλοιπες μετοχές, αξίζει να αναφερθούν, η μέχρι στιγμής θετική ανταπόκριση της αγοράς, στα θετικά αποτελέσματα του ΟΛΘ, η ένταση των αγοραστών στην ΚΡΕΚΑ, η προσπάθεια που καταβάλουν Informatics και Spider (με την πρώτη όμως να προσεγγίζει την τιμή στόχο), η Ηλέκτρα για μία ακόμη συνεδρίαση κινείται ανοδικά, ενώ πέραν της Βιοχάλκο, ενισχύεται σταδιακά η εμπορευσιμότητα και ορισμένων ακόμη θυγατρικών του Ομίλου.

Αυξημένες οι συναλλαγές και με κέρδη για τη μετοχή της Κλωνατέξ, παρέχει ένα σχετικό ”αέρα” μέχρι στιγμής στα υπόλοιπα σχήματα της κατηγορίας.

ΣΗΜ: Πώς μπορεί να μην αντιδράσει η Σοφοκλέους στο ανοδικό γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών και ειδικότερα της Φρανκφούρτης;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v