Ζητούμενο η διατήρηση των 1.110 για το FTSE 20

Φαίνεται ότι απομακρύνονται από τα χαμηλότερα επίπεδα οι μετοχές της Εθνικής και Alpha, που σε αυτή τη συγκυρία συνιστούν τους σηματωρούς της αγοράς, ενώ η μετοχή του ΟΤΕ δίνει ”ανάσες” στο Δείκτη. Μερική δραστηριοποίηση επενδυτικών σχημάτων στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κράτησε τις 1.110 ο FTSE 20, απεσοβήθηκαν τα χαμηλότερα για Alpha, Εθνική και Δείκτη.

Πέριξ των στηρίξεών τους διαπιστώθηκε ότι η προσφορά σε Alpha, Εθνική περιορίζεται σημαντικά, σε σημείο που να επανακτάται η ανοδική τάση προς τα 15 ευρώ για την πρώτη και τα 19,6 ευρώ για τη δεύτερη. Ενθαρρυντικό επίσης, το ”ανάχωμα” στα 20 ευρώ της Εμπορικής, με την προσφορά να έχει επίσης περιοριστεί σημαντικά.

Η μετοχή πάντως που από την αρχή και λόγω συγκυρίας (Deutsche Telekom) κρατά τον FTSE 20 και την αγορά σχεδόν σταθερή, είναι αυτή του ΟΤΕ. Μεταξύ 14,74 – 14,78 ευρώ έχει πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των σχετικά λίγων συναλλαγών στη μετοχή του Οργανισμού (περί τις 35.000 τεμάχια στην πρώτη μιάμιση ώρα).

Σταθερή στα 10 ευρώ η μετοχή της Cosmote, αναζητείται ισορροπία στα 5,22 – 5,24 για τη Vodafone, απορροφά την προσφορά στα 16,58 ευρώ η Coca Cola, ενώ αντιδρά προς τα 8,5 η Intracom. Στη μετοχή του ΟΠΑΠ συνεχίζεται το μεθοδικό ”μάζεμα” πάντα γύρω από τα 10,4 ευρώ.

Το παρήγορο είναι πως μετά τις 12.00 ενεργοποιήθηκαν και πάλι ένα – δύο επενδυτικά σχήματα, όπως φαίνεται και από την πεντάδα των πλέον εμπορεύσιμων μετοχών, και επιβεβαιώνεται από τα κέρδη συγκεκριμένων τίτλων.

Θεωρούμε θετικό στοιχείο, την μέχρι στιγμής εμφάνιση ορισμένων limit up (παρά το ότι πρόκειται για προνομιούχους τίτλους) και την σταθερά ανοδική τάση των ΚΡΕΚΑ, Flexopack, Δέλτα Παγωτού, Μοχλός, AXON, Connection.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v