Προς ”άλωση” των 2.200 και αυτή την εβδομάδα;

Άλλη μια προσπάθεια άλωσης του ”ορόσημου” των 2.200 μονάδων διαγράφεται στον ορίζοντα αυτής της εβδομάδας για τη Σοφοκλέους με βασική προϋπόθεση την εισαγόμενη σταθερότητα απο τις ξένες αγορές.

Προς  ”άλωση” των 2.200 και αυτή την εβδομάδα;
Άλλη μια προσπάθεια άλωσης του ”ορόσημου” των 2.200 μονάδων διαγράφεται στον ορίζοντα αυτής της εβδομάδας για τη Σοφοκλέους με βασική προϋπόθεση την εισαγόμενη σταθερότητα απο τις ξένες αγορές.

Η προσπάθεια αυτή εκτιμάται οτι μπορεί να έρθει με την σημερινή συνεδρίαση, με δεδομένη την ανοδο του Nikkei, την ενδυνάμωση του ευρώ έναντι του αμερικάνικου νομίσματος και την διστακτική ανοδο που αναμένεται να δείξουν στην αρχή της ημέρας οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την πτώση του Dow Jones και του Nasdaq την Παρασκευή.

Τα εξαμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων μας εν πολλοίς (και εκεί που μετράνε) εχουν ήδη ανακοινωθεί και δεν αναμένονται εκπλήξεις απ’ αυτό το μέτωπο και η κυβέρνηση εχοντας ”ανασκουμπωθεί” μετά τις θερινές της διακοπές βρίσκεται σε αναζήτηση εφαλτηρίων που θα ενισχύσουν το ”κλίμα” εν οψει της καθιερωμένης ”φιέστας” της ΔΕΘ στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

Απ’ αυτή τη διάσταση και μόνο είναι λογικό να οφεληθεί η Σοφοκλέους αφού η επιδίωξη των κρατούντων είναι να τονωθεί με αισιοδοξία (και προσδοκίες) η αγορά. Η σταδιακή (και για πολύ χρόνο) διακριτική εισοδος ξένων κεφαλαίων στη Σοφοκλέους (σε αντίθεση με τους ημεδαπούς θεσμικούς) ειναι δεδομένη και δεν υπάρχουν προς στιγμήν στοιχεία που να συνηγορούν στην διακοπή τους.

Αν δε και οι δικοί μας θεσμικοί αποφασίσουν να σταματήσουν να παριστάνουν τον trader τότε ενδεχομένως η αγορά να βρεί μια ισχυρή βάση για να καλωσορίσει την εισοδο και των μικρών που τελευταία ”ξεσπάθωσαν” σε short term τοποθετήσεις και στόχους στην ”περιφέρεια”.

Η μετοχή της ”Εμπορικής” συνεχίζει ν’ αποτελεί το ασθενές σημείο των ”βαριών” τραπεζικών χαρτιών παρά τις ”εξηγήσεις” της διοίκησής της και τον εκδηλο ”θυμό” τους στην αρνητική εκθεση της UBS ως προς τις προοπτικές της...


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v