ΧΑΑ: Στα 20 ευρώ η μάχη εντυπώσεων στην Εμπορική

Στα επίπεδα των 1.110 μονάδων κινείται ο FTSE 20, καθώς οι πιέσεις σε Alpha, Εθνική, έχουν φέρει τις μετοχές αυτές στα όρια των στηρίξεών τους, ενώ η μάχη των εντυπώσεων για την Εμπορική δίνεται στα 20 ευρώ. Μοναδική εξαίρεση ο ΟΤΕ, ενώ στην περιφέρεια τα επενδυτικά λόμπι φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα όρια των ”στηρίξεών” τους οι Alpha (14,9 ευρώ), Εθνική (19,4 ευρώ) αν και η μάχη των εντυπώσεων δίνεται στα 20 ευρώ από πλευράς Εμπορικής. Ούτως ή άλλως εμφανίζει την υψηλότερη εμπορευσιμότητα στον κλάδο, αυξημένη και σε σχέση με τον μέσο ημερήσιο τζίρο μετοχής, για τον Αύγουστο.

Αντισταθμιστικά, προσπαθεί να ”λειτουργήσει” στα 14,7 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, αν και ο FTSE 20 επηρεάζεται τόσο από τις Eurobank, Πειραιώς, όσο και από τις Vodafone, Coca Cola, Intracom, Βιοχάλκο.

Μόνο με ΟΤΕ, χωρίς την ”συνδρομή” της ΔΕΗ, ο FTSE 20 θα κινηθεί χαμηλότερα και των 1.110 μονάδων, επίπεδο από όπου θα αρχίσουν σταδιακά να διευρύνονται οι πωλήσεις – πιέσεις σε Εθνική, Alpha.

Από την πλευρά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καταβλήθηκε αρχικά μια προσπάθεια να οδηγηθούν υψηλότερα, λόγου χάρη, η Κλωνατέξ, υποχώρησε όμως προς τα 2,95 ευρώ η μετοχή με συναλλαγές 60.000 τεμαχίων στο πρώτο ημίωρο.

Αλλεπάλληλα τα ”φράγματα” που τίθενται από τα 20,00 προς τα 19,96 ευρώ στη μετοχή της Εμπορικής, αν και παραμένουν σχετικά ήπιοι οι πωλητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v