Πετραδάκι, πετραδάκι… για την ανοδική κίνηση

Η συντήρηση δυνάμεων στα ”βαριά χαρτιά” ενισχύει περαιτέρω το ενδιαφέρον για τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση με αποτέλεσμα η αγορά να θέτει ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια επιβεβαίωσης του θετικού σεναρίου, σύμφωνα με το οποίο η αύξηση των συναλλαγών στα 120 εκατ. ευρώ και με επίκεντρο τις τράπεζες, μπορεί να φέρει το Γ.Δ. προς τις 2.400.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι προσπάθειες συνεχίζονται μεθοδικά, διατηρώντας το θετικό σενάριο ενεργό. Μετά τρεις συνεδριάσεις ήπιας διόρθωσης – συσσώρευσης απαιτούνται άλλες δύο – τρεις ημέρες αντίθετης κίνησης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επανασυγκέντρωση και οι επανατοποθετήσεις.

Μέχρι στιγμής το μόνο στοιχείο που δεν ”κολλάει” με τα τεχνικά αναμενόμενα είναι οι συναλλαγές. Όλα τα υπόλοιπα, από την συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών μέχρι την αντίδραση κατηγοριών – κλάδων βαίνουν καλώς, απόλυτα εναρμονισμένα με το θετικό σενάριο.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στο εύρος 2.175 – 2.182 μονάδων, κατοχυρώνοντάς το θα λέγαμε, ο FTSE 20 στις 1.115 – 1.120 μονάδες, οι τράπεζες προς τις 3.555, τα ”μεσαιο-μικρά” με αυξανόμενες πράξεις και ενδιαφέρον, οι μετοχές που αντιδρούν πληθαίνουν και το διεθνές περιβάλλον δεν προδιαθέτει για κάτι δυσάρεστο.

Τι μένει λοιπόν για τη συνέχεια, καθώς από τον FTSE 20 η μεγαλύτερη παρέχεται σήμερα από τη μετοχή της 3E/Coca Cola. Αφενός μεν η κατοχύρωση των 15,2 – 15,4 ευρώ για την Alpha, των 19,65 – 19,75 ευρώ για την Εθνική, ένα θετικό κλείσιμο για την ΔΕΗ και μια τιμή γύρω στα 14,8 ευρώ για την μετοχή του ΟΤΕ.

Βραχυ-μεσοπρόθεσμα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις μετοχές του εν λόγω δείκτη, συγκεντρώνει αναμφίβολα η ΕΤΒΑ, για την οποία επιμένουμε ότι μπορεί να κάνει την θετική έκπληξη στη συνέχεια.

Μεγαλύτερη κινητικότητα καταγράφεται στα ”μεσαία”, όπου θα πρέπει να προσεχθούν οι αυξημένες συναλλαγές στον Γερμανό, τον ΔΟΛ, βεβαίως στην Notos, Θεμελιοδομή, Πετζετάκη, Flexopack, από πλευράς SC 80.

Ενεργή παραμένει η προσπάθεια του ενεργητικού σχήματος στην περίπτωση της Datamedia, της Βιοτέρ, της Albio, ενώ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών από το χώρο ή από τον κλάδο Εκδόσεων – Εκτυπώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v