Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμβλύνονται οι πιέσεις

Εμφανώς βελτιωμένη η εικόνα της αγοράς, καθώς ο Γ.Δ. αντιδρούσε και πάλι προς τις 4.925 μονάδες. Σε απόσταση ασφαλείας από τα 43 ευρώ οι συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής, πάνω από τα 27 ευρώ η μετοχή της Eurobank και υψηλότερα των 4 ευρώ η Αγροτική. Στο 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με τον SC-80 να παρουσιάζει για ακόμη μία συνεδρίαση συγκριτικά καλύτερη εικόνα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αμβλύνονται οι πιέσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και επανακάμπτει προς τις 4.925 μονάδες ο Γ.Δ. στο Χ.Α.

Σε μία συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, στην αγορά επικρατούσαν εξισορροπητικές τάσεις, καθώς μετοχές–κλειδιά διαμορφώνονταν σε θετικό έδαφος, ενώ βελτιωνόταν και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές.

Για μία ακόμη συνεδρίαση ο SC-80 κέρδιζε έδαφος έναντι του Mid-40 και του ASE-20 που υποχωρούσαν οριακά.

Στις 14:10 η μετοχή της Εθνικής ενισχυόταν κατά 0,2%, κερδίζοντας ακόμη μία ”μάχη” με τα 43 ευρώ.

Δεδομένου ότι η προσφορά που είχε προηγηθεί απορροφήθηκε στο μεγαλύτερό της μέρος, ήταν σχετικά εύκολο στη συνέχεια για τη μετοχή να αντιδράσει και πάλι προς τα 43,2 ευρώ.

Εμφανώς καλύτερη και η εικόνα που διαμορφωνόταν για τη Eurobank (κρατά τα 27 ευρώ) και την Alpha Bank, καθώς οι απώλειες μειώνονταν στο 0,3%.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές διαμορφωνόταν στο 1 προς 2, με τις μετοχές εταιριών όπως Ίλυδα, ΑΕΓΕΚ, Ντιονίκ, Ridenco και Εβροφάρμα να κερδίζουν περισσότερο από 5,5%.

Ακολουθούσαν οι Τεχνικές Εκδόσεις με αυξημένες συναλλαγές, η Ναυτεμπορική, η Microland, η Creta Farm και οι Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες (στο 1,57 ευρώ).

Για τη μετοχή της τελευταίας θα πρέπει να σημειωθεί πως το P/E με βάση τα προσδοκώμενα μεγέθη του ’07 υπολογίζεται πως θα διαμορφωθεί σε μονοψήφιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v