Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ & Εθνική αντισταθμίζουν τις πιέσεις στην EFG

Κυρίως κερδοφόρες και προπάντων βραχυπρόθεσμες θέσεις κατοχυρώνονται στη μετοχή της Eurobank. Οι απώλειες μέχρι και 2,7% του τίτλου απορροφώνται κυρίως από ΔΕΗ και Εθνική, με συνέπεια ο Γενικός Δείκτης να μη χάνει περισσότερο από 0,25% και να παραμένει κοντά στην περιοχή των 4.900 μονάδων. Περιορισμένο το ενδιαφέρον και για ένα ευρύτερο μέρος του μικρομεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία από τα ίδια σε μια μάλλον ήπιων τόνων και μέτριων συναλλαγών συνεδρίαση. Με τον Γενικό Δείκτη λίγο χαμηλότερα των 4.900 μονάδων, καθώς υποχωρεί κατά 0,23%, με τις συναλλαγές όμως να μην ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρώ (στις 14:10).

Οι απώλειες μέχρι και 2,7% για τη μετοχή της Eurobank (προς τα 27,2 ευρώ) εξισορροπούνταν εν μέρει από την αντίδραση της ΔΕΗ προς τα 20,34 ευρώ (1,6%) και της Εθνικής προς τα 43,36 ευρώ (0,9%). Η μετοχή της Alpha Bank σταθερή στα 22,54 ευρώ και του ΟΤΕ λίγο χαμηλότερα στα 22,26 ευρώ.

Από τον ευρύτερο μικρομεσαίο χώρο θα πρέπει να αναφερθούν οι μάλλον ήπιες συναλλαγές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Από πλευράς απόδοσης και εμπορευσιμότητας ξεχώριζαν οι Alsinco, Ακρίτας, Βάρδας, αυξημένος τζίρος πραγματοποιούνταν σε Altec, Veterin, ενώ ο Βασιλόπουλος κέρδιζε ακόμα ένα 4,5%.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνταν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών στη μετοχή του Γρηγόρη, με τους εν δυνάμει πωλητές να συντηρούν λίγο υψηλότερα του 1,02 ευρώ τον πήχη.

Σε γενικές γραμμές θα αναφερόμασταν σε μια περιορισμένου ενδιαφέροντος συνεδρίαση, με κύριο κέρδος την απορρόφηση των πιέσεων από την υποχώρηση της Eurobank μέσω της υπεραντίδρασης των ΔΕΗ και Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v