Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων με την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, μετά την άρνηση να παραστεί ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης, η πρόταση του ΣΑΤΠΕ για λειτουργικό διαχωρισμό του ΟΤΕ, οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ και η προσφυγή της ΔΕΗ για το Bobov Dol είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις στο θέμα των ομολόγων με την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, μετά την άρνηση να παραστεί ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης, η πρόταση του ΣΑΤΠΕ για λειτουργικό διαχωρισμό του ΟΤΕ, οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ και η προσφυγή της ΔΕΗ για το Bobov Dol είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ομόλογα: Νέα τροπή στο σκάνδαλο των ομολόγων με καταγγελίες για ύποπτο έμβασμα σε εμπλεκόμενο στέλεχος. Την ίδια στιγμή η JP Morgan ζητά πίστωση χρόνου, ενώ ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης αρνείται να παραστεί στην επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενος την κατάθεσή του στον κ. Γ. Ζορμπά. Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής. Εν τω μεταξύ, ελέγχους στις ελληνικές και ξένες τράπεζες που διοχέτευσαν δομημένα ομόλογα σε ασφαλιστικά ταμεία ζήτησε χθες ο αντιεισαγγελέας εφετών, κ. Γρ. Πεπόνης, από την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΟΤΕ: Την άποψή του ότι ο λειτουργικός και όχι ο δομικός διαχωρισμός των υποδομών από τις υπηρεσίες του ΟΤΕ θα βοηθήσει καλύτερα την προώθηση του ανταγωνισμού στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά εξέφρασε χθες ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων Ελλάδας (ΣΑΤΠΕ).

ΟΠΑΠ: Ισχυρό είναι πλέον το ενδεχόμενο να κηρυχθεί άγονη η διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια νέου πληροφοριακού συστήματος στον ΟΠΑΠ, καθώς ανέκυψε και μείζον θέμα εμπιστοσύνης του Δ.Σ. του οργανισμού έναντι της κρίσης της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης του διαγωνισμού, όπως αναφέρει η ”Ελευθεροτυπία”. Την Τετάρτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ ανέπεμψε 14σέλιδη γνωμοδότηση της επιτροπής ”για τις αποδεκτές τεχνικές προσφορές”, χαρακτηρίζοντάς την ομόφωνα επιεικώς απαράδεκτη.

ΔΕΗ: Προσφυγή κατά της ενδιάμεσης απόφασης της αρχής ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για την ιδιωτικοποίηση του Bobov Dol κατέθεσε η ΔΕΗ την περασμένη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Βήμα”, ζημία κολοσσιαίων διαστάσεων προκαλεί η νέα σύμβαση που υπέγραψε η διοίκηση της ΔΕΗ για προμήθεια ξυλίτη με πρωτοφανή διάρκεια 35 ετών. Η σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 940 εκατ. ευρώ που υπέγραψε η ΔΕΚΟ με τα ιδιωτικά λιγνιτωρυχεία Αχλάδας για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης Φλώρινας είναι κατά 38% αυξημένη σε σύγκριση με την προηγούμενη. Το ύψος της ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ περίπου.

Coca Cola: Ενίσχυση της κερδοφορίας της στα 4,37 εκατ. ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης 2007 αναμένει η Coca Cola HBC Srbija, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Βιοχάλκο: Στο ύψος των 37,3 εκατ. ευρώ αναρριχήθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων του ομίλου Βιοχάλκο για το α’ τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 67% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου εμφάνισε αύξηση 36% και ανήλθε στα 958 εκατ. ευρώ.

J&P Άβαξ: Το έργο της επέκτασης του διεθνούς αεροδρομίου Queen Alia της Ιορδανίας, με προϋπολογισμό εργασιών 430 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η J&P Άβαξ σε κοινοπραξία με τη μητρική της εταιρία J&P Overseas. Η σύμβαση που υπογράφηκε είναι σύμβαση παραχώρησης με διάρκεια 25 έτη και οι δυο εταιρίες συμμετέχουν με ποσοστό 10% και στη σύμβαση παραχώρησης. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι τρία έτη.

Εμπορικά Κέντρα: Με τη συμμετοχή τεσσάρων ”μνηστήρων” ξεκίνησε η πρώτη φάση του διαγωνισμού δημιουργίας ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου στον τερματικό σταθμό του προαστιακού σιδηρόδρομου στον Πειραιά. Οι κοινοπραξίες Ελληνική Τεχνοδομική-Lamda Development, Τεχνική Ολυμπιακή-Plaza Centers, Ακροπόλ Χαραγκιώνης - Ιντρακάτ -Γαντζούλας και ΕΚΤΕΡ-King Hellas εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανάπτυξη, τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση και εκμετάλλευση του κτιριακού συγκροτήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v