Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το 3μηνο της Cosmote

Στάσιμα αναμένεται να παραμείνουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Cosmote, διαμορφούμενα στα 75,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr για λογαριασμό της Thomson Financial. Τι εκτιμούν οι αναλυτές για πωλήσεις, EBITDA.

Δημοσκόπηση του euro2day για το 3μηνο της Cosmote
Στάσιμα αναμένεται να παραμείνουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Cosmote, διαμορφούμενα στα 75,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 5 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr για λογαριασμό της Thomson Financial.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Alpha Finance, Euroxx Sec., HSBC, Μarfin-Egnatia και Proton.

To εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται μεταξύ 75 και 77,2 εκατ. ευρώ από 75,2 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι αναλυτές επισήμαναν ότι τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα με το α΄ τρίμηνο του 2006 λόγω της ενοποίησης με τη Γερμανός από το δ΄ τρίμηνο του 2006.

”Περιμένω ότι τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της Cosmote θα επιβαρυνθούν από υψηλότερα κατά 18% κόστη απόσβεσης και υψηλότερες χρηματοοικονομικές δαπάνες, αν και θα σημειωθεί όφελος από χαμηλότερη φορολόγηση”, επισημαίνει ο κ. Β. Καρανίκας, αναλυτής της HSBC.

”Οι χρηματοοικονομικές δαπάνες αναμένεται να ενισχυθούν καθώς η Cosmote άντλησε 1,3 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Γερμανός. Επίσης, εκτιμώ ότι στην ελληνική αγορά θα εμφανίσει εποχιακή αδυναμία στο τρίμηνο, αλλά λογικά θα ανακάμψει στη συνέχεια”, προσθέτει ο κ. Καρανίκας.

Ο αναλυτής της Alpha Finance κ. Δημήτρης Γιαννούλης επισημαίνει ότι ”τα αποτελέσματα α’ τριμήνου θα επηρεαστούν καθώς η Cosmote μείωσε τα τέλη σύνδεσης από σταθερό σε κινητό κατά περίπου 28%. Ο δεύτερος παράγοντας που εκτιμώ ότι θα επηρεάσει τα EBITDA και τα περιθώρια είναι η διακοπή της μίνιμουμ χρέωσης μισού λεπτού για κάθε κλήση”.

Τα EBITDA του α΄ τριμήνου προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 13,1% προσεγγίζοντας τα 216 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις των αναλυτών να διαμορφώνονται μεταξύ 212,6 και 221,7 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Β. Ράπτης, αναλυτής της Proton Bank, επισημαίνει: ”Βλέπω δύο θέματα στα αποτελέσματα. Πρώτον, τον αυξανόμενο αριθμό των συνδρομητών λόγω κυρίως της συμβολής από την εξαγορά της Γερμανός, αλλά και το momentum από το δ’ τρίμηνο. Δεύτερον, περιμένω πιέσεις στα περιθώρια από διάφορους παράγοντες”.

Οι πωλήσεις της Cosmote εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 38% στα 685,2 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις των αναλυτών να διαμορφώνονται μεταξύ 681 και 694,4 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των αναλυτών τόνισε ότι περιμένει διψήφια αύξηση των πωλήσεων κυρίως λόγω της ενοποίησης με τη Γερμανός. Ένας αναλυτής ανέφερε ότι θα παρακολουθήσει στενά την απόδοση των θυγατρικών της Cosmote στα Βαλκάνια, ιδίως στη Ρουμανία όπου η εταιρία ξεπέρασε τους 2 εκατ. συνδρομητές.

Η Cosmote ανακοινώνει αποτελέσματα στις 24 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v