Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δώστε... deals στη Σοφοκλέους

Σημάδια κόπωσης έδειξε σήμερα η Σοφοκλέους, η οποία προς το παρόν περιορίζεται απλώς να παρακολουθεί τον καταιγισμό των deals στις διεθνείς Αγορές. Ικανοποιητική και πάλι η τελική εικόνα με 151 ανοδικές μετοχές έναντι 114 πτωτικών και για 18 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανεξαρτήτως προσήμου του Γενικού Δείκτη, που σήμερα αγνόησε την θετική εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και κινήθηκε σε κόκκινο φόντο, το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί εδώ και κάποιες συνεδριάσεις δείχνει να συνεχίζεται, έστω και αν στην σημερινή συνεδρίαση η επιφύλαξη στους αγοραστές των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων ήταν ολίγον εμφανής σε αρκετές περιπτώσεις.

Παρά τον καταιγισμό των deals στις διεθνείς Αγορές, αυτά προς το παρόν για την Σοφοκλέους αποτελούν κατά κύριο λόγο ”εισαγόμενες” ειδήσεις που απλά συντηρούν την υπεροπλία στην πλευρά των συγκρατημένα αισιόδοξων.

Όμως είναι εμφανές ότι για να κινηθεί το Χ.Α. σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα δεν φτάνουν μόνο τα ικανοποιητικά αποτελέσματα σημαντικού μέρους των εισηγμένων, αλλά χρειάζονται και σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες, τέτοιες που δώσουν ”τροφή” σε σενάρια, δυναμική στην πλευρά των αγοραστών και προβληματισμό σε όσους έχουν ρευστοποιήσει και περιμένουν κάποιου είδους διόρθωση.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE δεν έχει αλλάξει κάτι, αν και για μία ακόμα συνεδρίαση επιβεβαίωσε την αδυναμία του ως προς το να δώσει κάποια εντυπωσιακή ώθηση στον Γενικό δείκτη και όλοι προσβλέπουν στα αποτελέσματα της Εθνικής που ανακοινώνονται στις 30 τρέχοντος.

Έτσι οι στηρίξεις παραμένουν στις 2615-5, 2605, 2595 και 2577-5 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 2633 και 2643-5 μονάδες. Πάντως κλείσιμο χαμηλότερα των 2605 μονάδων ίσως πρέπει να δημιουργήσει σχετικό προβληματισμό.

Τίποτα το ιδιαίτερο από την συνεδρίαση στην Αγορά Παραγώγων, με άκρως υποτονικές συναλλαγές και τους εκεί εμπλεκόμενους απλά να μειώνουν ελαφρώς τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους το ”πάλεψε” μόνο η μετοχή της ΔΕΗ (+3,2%), αξιοσημείωτα κέρδη για Folli Follie, απλά θετική μεταβολή για Motor oil, Αγροτική, Εμπορική, Εθνική, Πειραιώς, Ταχ. Ταμιευτήριο και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Alpha Bank, Intralot.

Αντίθετα με απώλειες μεγαλύτερες του 2% και διαθέσεις σχετικής διόρθωσης από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά η μετοχή της Eurobank (λόγω της εισαγωγής των νέων μετοχών), τις ίδιες περίπου απώλειες και η Cosmote, αξιοσημείωτες απώλειες για Κύπρου και Ελ. Πετρέλαια και αρνητικό πρόσημο για Ελ. Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca-Cola.

Ο Γενικός Δείκτης περιορίστηκε σε σχετικά στενό εύρος διακύμανσης που δεν ξεπέρασε τις 25 μονάδες (υψηλό ημέρας 4911,18, χαμηλό 4886,95) και έκλεισε στις 4892,28 με απώλειες 0,27%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 351 εκατ. από τα οποία τα 43,1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ικανοποιητική και πάλι η τελική εικόνα με 151 ανοδικές μετοχές έναντι 114 πτωτικών και για 18 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

Στο συνεχιζόμενο rotation των ημερήσιων πρωταγωνιστών, σήμερα ξεχώρισαν οι Cyclon, Multirama, Alsinco, Revoil, MLS, Olympic Catering, Profile, Altec, Veterin, Everest, Ατλάντικ, Ακρίτας, Ζήνων, Μηχανική, Βάρδας, Σαράντης, ΕΒΙΚ, Πλ. Θράκης και ΑΒ Βασιλόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v