Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin:Τι εκτιμά για τα μεγέθη ομίλου Μυτιληναίου

Στα 12 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου του Μυτιληναίου καταγράφοντας πτώση 79,7% προβλέπει η Marfin – Egnatia σε σχετική ανάλυση (22/05) στην οποία διατηρεί την τιμή – στόχο των 44,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy”. Τι εκτιμά για το Αλουμίνιο της Ελλάδος και τη ΜΕΤΚΑ.

Marfin:Τι εκτιμά για τα μεγέθη ομίλου Μυτιληναίου
Στα 12 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου του Μυτιληναίου καταγράφοντας πτώση 79,7%, προβλέπει η Marfin – Egnatia σε σχετική ανάλυση (22/05) στην οποία διατηρεί την τιμή – στόχο των 44,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της εισηγμένης.

Ωστόσο στο α΄ τρίμηνο του 2006 η εταιρία είχε καταγράψει έκτακτα κέρδη περίπου 49 εκατ. ευρώ, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τονίζοντας ότι τα μεγέθη του α΄ τρίμηνου δεν θα είναι αντιπροσωπευτικά των αποτελεσμάτων που θα καταγράψει στο έτος η εταιρία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης αναμένουμε από τη διοίκηση να παραθέσει λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στα σχέδια συγχώνευσης των ΑτΕ και Δέλτα Project, αναφέρει μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή.

Τα καθαρά κέρδη του Αλουμινίου της Ελλάδος εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 16,3 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2007, σημειώνοντας πτώση 27% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Οπως και στην περίπτωση της μητρικής τα κέρδη α΄ τριμήνου δεν είναι αντιπροσωπευτικά των αποτελεσμάτων έτους, επισημαίνει η Marfin, υπογραμμίζοντας επίσης ότι στο α΄ τρίμηνο του 2006 το Αλουμίνιο της Ελλάδος είχε καταγράψει έκτακτα (χρηματοοικονομικά) κέρδη ύψους 9,4 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη ΜΕΤΚΑ προβλέπεται ότι τα καθαρά κέρδη θα ενισχυθούν κατά 28,3%, προσεγγίζοντας τα 8,4 εκατ. ευρώ, με την χρηματιστηριακή να διατηρεί την τιμή - στόχο των 17 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Τα θέματα που σχετίζονται με τα πιθανά έργα που μπορεί να αναλάβει η εταιρία τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αλλά και τα όποια σχόλια της διοίκησης για τις εξελίξεις με το project στο Αλιβέρι θα συγκεντρώσουν την προσοχή των αναλυτών κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, εκτιμά η Marfin – Egnatia.

Οι εταιρίες του ομίλου Μυτιληναίου ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 24 Μαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v