Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις γύρω στις 4.900 μονάδες

Λίγο έως πολύ αναμενόμενη η κατοχύρωση κερδοφόρων θέσεων που κάποια στιγμή πίεσε τον Γενικό Δείκτη λίγο χαμηλότερα των 4.900 μονάδων. Μάχη στα 43 ευρώ για την Εθνική και στα 27 ευρώ για τη Eurobank. Για περίπου 50 μετοχές καταγραφόταν θετική τιμή, ενώ χωρίς ουσιαστική προσφορά υποχωρούσαν αρκετοί τίτλοι εταιριών του ευρύτερου μικρομεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δίνουν την αφορμή που χρειάζονται ορισμένοι για να κατοχυρώσουν υπεραξίες. Με αρνητική απόδοση 0,53%, περίπου όση και για τον Dax στη Φρανκφούρτη, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα των 4.900 μονάδων.

Όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία αν ο Δείκτης κινείται λίγο υψηλότερα ή λίγο χαμηλότερα από τη συγκεκριμένη περιοχή, πάντως η κατοχύρωση θέσεων που εξελίσσεται στα πρώτα 40-45 λεπτά ήταν κάτι περισσότερο από αναμενόμενη.

Αυτό που διαπιστώνεται είναι πως στη μετοχή της Εθνικής (παραμένει υψηλότερα των 43 ευρώ) και της Alpha Bank (22,78 ευρώ) βγαίνουν συγκριτικά αρκετές πωλήσεις.

Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να θεωρηθεί πως συμβαίνει και στη Eurobank, καθώς η μετοχή έρχεται από χθες με διόρθωση, ενώ είχε προηγηθεί σημαντική αντίδραση στην αρχή της εβδομάδας.

Αυξημένες συναλλαγές 4,5 εκατ. ευρώ πραγματοποιούνται και στη μετοχή της Πειραιώς (κυμαίνεται υψηλότερα των 28 ευρώ), ενώ στον ΟΤΕ (22,64 ευρώ με -1,14%) φαίνεται πως ”παίζεται” η τιμή διάθεσης του ”πακέτου” που φαίνεται ότι θα δοθεί σε ξένους μέσα στον Ιούνιο.

Είναι λογικό στην περίπτωση του Οργανισμού να επιχειρείται να ανιχνευθεί η τιμή που θα κυμαίνεται η μετοχή και το πιθανό περιθώριο έκπτωσης.

Εξάλλου, στον Οργανισμό είναι εμφανές πως σε διοικητικό επίπεδο εκφράζονται διιστάμενες εκτιμήσεις όσον αφορά στο θέμα της πιθανής συγχώνευσης με τη θυγατρική Cosmote.

Στο ευρύτερο μέρος του ταμπλό, το γεγονός και μόνο πως για 50 μετοχές καταγραφόταν θετική τιμή και για περισσότερες από 150 αρνητική είναι νομίζουμε ενδεικτικό.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως, για παράδειγμα, στη μετοχή του Κατσέλη, που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες (5,11%), οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν (στις 11:10) συνολικά τα 1.700 τεμάχια.

Κάτι ανάλογο συνέβαινε και με τη μετοχή του Κυριακούλη, του Πήγασου (με μόλις 50 τεμάχια), των ΚΑΕ (με μόλις 300 τεμάχια), της ΕΚΤΕΡ (μόλις 200 τεμάχια), αλλά και για τις Νεώριο Συμμετοχών, Χαϊδεμένο και Πλαστικά Θράκης.

Μεταξύ των μετοχών με τη μεγαλύτερη απόδοση, ξεχώριζε για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η μετοχή των Τεχνικών Εκδόσεων στο 1,53 ευρώ. Ακολουθούσαν ΑΕΓΕΚ στο 0,73 ευρώ, Ridenco στο 1,41 ευρώ, Τεγόπουλος στο 1,43 ευρώ, Dionic στο 1,03 ευρώ, Ιασώ στα 11,9 ευρώ και Microland στα 6,54 ευρώ.

Για τη συνέχεια και μέχρι τις 14:00 περιμένουμε να βεβαιωθούμε κυρίως για την τάση της Εθνικής (παραμένει υψηλότερα των 43 ευρώ), της Eurobank να ”κερδίσει” και πάλι τα 27 ευρώ και της πιθανής σταθεροποίησης του Γενικού Δείκτη, έστω και οριακά υψηλότερα των 4.900 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v