Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά 85 μηνών μέσω telecoms

Με την ”ευγενική χορηγία” των διεθνών Αγορών και κυρίως του Τηλεπικοινωνιακού κλάδου (2,62%), ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε νέα υψηλά 85 μηνών. Ωστόσο, για μία ακόμη ημέρα την παράσταση έκλεψε η μικρή κεφαλαιοποίηση όπου με γνώμονα τα αποτελέσματα, τις συγκριτικές κεφαλαιοποιήσεις και τις μερισματικές αποδόσεις, το ”έξυπνο χρήμα” συνεχίζει να τοποθετείται.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με την ”ευγενική χορηγία” των διεθνών Αγορών και κυρίως του Τηλεπικοινωνιακού κλάδου, ο Γενικός Δείκτης στην Σοφοκλέους έκλεισε σε νέα υψηλά 85 μηνών.

Είναι γεγονός ότι σήμερα τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν ψηλότερα έχοντας την σημαντική συνδρομή των Τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, με τις France Telecom, Deutsche Telekom AG και Royal KPN NV να καταγράφουν τουλάχιστον αξιοσημείωτα κέρδη, ενώ βέβαια δεν σταμάτησε ο καταιγισμός των deals και στους υπόλοιπους κλάδους.

Έτσι και στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ψηλότερα έχοντας τις σημαντικές του Τηλεπικοινωνιακού δείκτη (+2,62%), αλλά και πάλι την παράσταση έκλεψε η μικρή κεφαλαιοποίηση, όπου με γνώμονα τα αποτελέσματα, τις συγκριτικές κεφαλαιοποιήσεις και τις μερισματικές αποδόσεις, το ”έξυπνο χρήμα” συνεχίζει να τοποθετείται.

Παραμένει γενικότερη αίσθηση ότι το επόμενο πεδίο σημαντικής αναμέτρησης μεταξύ αγοραστών – πωλητών θα είναι η περιοχή των 5000 μονάδων, υπό την προϋπόθεση ότι το διεθνές κλίμα θα συνεχίσει να επιχορηγεί τους συγκρατημένα αισιόδοξους.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 2645 μονάδων, κάτι που λογικά θα ανοίξει τον δρόμο για κίνηση προς το ψυχολογικό όριο των 2700 μονάδων.

Αντίθετα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς συναλλαγών και επιδόσεων η συνεδρίαση στην Αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους να ακολουθούν την υποκείμενη μειώνοντας ελαφρώς τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE και όπως προαναφέρθηκε ξεχώρισαν ΟΤΕ και Cosmote (με κέρδη μεγαλύτερα του 2%), αξιοσημείωτα κέρδη για ΔΕΗ, Τιτάνα, Κύπρου, Intralot, Folli Follie, Alpha Bank, θετικό πρόσημο για Ελ. Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Coca-Cola, Motor oil και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Πειραιώς και Βιοχάλκο.

Αντίθετα απώλειες που σε καμία περίπτωση δεν ξεπέρασαν το 1% σημείωσαν οι Αγροτική, Εμπορική, Εθνική, Ταχ. Ταμιευτήριο, Ελ. Τεχνοδομική και Eurobank.

Ο Γ.Δ. κινήθηκε μόνο με θετικό πρόσημο, ”προσέκρουσε” δύο φορές στην περιοχή των 4.932 μονάδων για να κλείσει στις 4.924,68 μονάδες με κέρδη 0,66%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 410 εκατ. από τα οποία τα 52,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τουλάχιστον ικανοποιητική η τελική εικόνα με 184 ανοδικές μετοχές έναντι 87 πτωτικών και 16 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7-19,47%.

Στις επιμέρους μετοχές και στους ημερήσιους πρωταγωνιστές που μόνο λίγοι δεν ήταν, ξεχώρισαν οι Τεχν. Εκδόσεις, Eurobrokers, για μία ακόμα συνεδρίαση η Multirama, σημαντική κινητικότητα σε Ελγέκα, Έλτον, Νεώριο Σύρου, Ιασώ (ικανοποίησαν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου), Μαξίμ, Rainbow, Compucon, Revoil, συνέχισε ανοδικά και ίσως θέλει προσοχή ο Βογιατζόγλου, ενώ ανέβασαν συναλλαγές και κέρδη Byte και Medicon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v