Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Θετικές οι ΑΧΕ για τα καθαρά κέρδη

Θετικές εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις των χρηματιστηριακών σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου του Μυτιληναίου τα οποία και χαρακτηρίζουν υψηλότερα των εκτιμήσεων στα πρωινά report με ημερομηνία 24 Μαΐου

ΜΥΤΙΛ: Θετικές οι ΑΧΕ για τα καθαρά κέρδη
Θετικές εμφανίζονται οι πρώτες αντιδράσεις των χρηματιστηριακών σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου του Μυτιληναίου τα οποία και χαρακτηρίζουν υψηλότερα των εκτιμήσεων στα πρωινά report με ημερομηνία 24 Μαΐου.

Αναλυτικότερα υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου η Marfin – Egnatia τονίζοντας ότι τα μεγέθη που κατέγραψε στο α΄ τρίμηνο δεν είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου του τρέχοντος έτους λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου της ηλεκτρικής ενέργειας στο ΑτΕ µέσα στο καλοκαίρι καθώς και της απορρόφησης του Αλουµινίου της Ελλάδος από τη μητρική.

H Alpha Finance επισημαίνει ότι τα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου προσέγγισαν τα 22 εκατ. ευρώ, ενώ οι συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών τα ”περίμεναν” μεταξύ των 12- 14 εκατ. ευρώ, ενώ υπογραμμίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν στις μακροχρόνιες προοπτικές του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά το Αλουμίνιο της Ελλάδος η Proton επισημαίνει ότι το τρέχον τρίμηνο δεν σημειώθηκαν έκτακτα κέρδη, όπως συνέβη το α΄ τρίμηνο του 2006, ενώ για το Μυτιληναίο αναφέρει ότι τα κέρδη ήταν διαμορφώθηκαν ανώτερα των προβλέψεων.

Η P&K υπογραμμίζει πως τα καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου σε επίπεδο καθαρών κερδών κυμάνθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ ”ανάμικτα” χαρακτηρίζει τα μεγέθη του Αλουμινίου της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v