Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day.gr για α΄ 3μηνο Εθνικής

Αύξηση 41,6% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας διαμορφούμενα στα 354,4 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr για λογαριασμό της JP Morgan. Tι εκτιμούν οι αναλυτές για τα καθαρά έσοδα από τόκους αλλά και τη Finansbank.

Δημοσκόπηση του euro2day.gr για α΄ 3μηνο Εθνικής
Αύξηση 41,6% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας διαμορφούμενα στα 354,4 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 8 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr για λογαριασμό της Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Deutsche Bank, Eurobank Sec, HSBC, Euroxx, Marfin- Egnatia, P&K, Piraeus Sec και Proton.

To εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 340 και των 372,3 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές τονίζουν τις εκτιμήσεις για την ενίσχυση των χορηγήσεων, τα σταθερά περιθώρια αλλά και τη συνεισφορά των δραστηριοτήτων από τη βαλκανική αλλά και τη Finansbank.

O κ. Αλ. Μπουλουγούρης της Euroxx προέβλεψε ότι η ενίσχυση των spreads των καταθέσεων αλλά και η υψηλότερη συμβολή από τις δραστηριότητες στην Τουρκία και τη ΝΑ Ευρώπη θα στηρίξουν την κερδοφορία.

Ο κ. Ν. Λιανέρης της Proton τόνισε ότι τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου δεν είναι πλήρως συγκρίσιμα λόγω της πλήρους ενοποίησης της Finansbank, ωστόσο εκτιμά ένα καλό τρίμηνο καθώς τα μεγέθη της τουρκικής τράπεζας είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

Στο μεταξύ ο κ. Αντ. Κουλειμάνης της Marfin – Egnatia υπογράμμισε ότι τα μεγέθη δεν είναι πλήρως συγκρίσιμα εκτιμώντας παράλληλα πως οι δραστηριότητες στην Τουρκία θα συμβάλλουν κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ στα τελικά αποτελέσματα.

Εξάλλου ο κ. Δ. Απίστουλας υπογράμμισε ότι η ορατότητα για τα μεγέθη της Εθνικής είναι περιορισμένη καθώς η λογιστική μέθοδος που χρησιμοποιείται (Turkish GAAP) για τον υπολογισμό των μεγεθών της Finasbank έχει ουσιώδεις διαφορές από τα ΔΛΠ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 62,1%, προσεγγίζοντας τα 693,5 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται μεταξύ των 685 και 786 εκατ. ευρώ.

Έτερος αναλυτής εκτίμησε ότι τα περιθώρια των καταθέσεων θα ενισχύσουν τα καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ ισχυρά αναμένεται να διαμορφωθούν τα έσοδα από τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι δαπάνες μπορεί να κινηθούν υψηλότερα.

Η κ. G. Cibelly της Deutsche Bank υπογράμμισε ότι η αγορά θα στρέψει την προσοχή της στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο, ενώ προέβλεψε ότι η πίεση στα spreads των χορηγήσεων θα αντισταθμιστεί από την πορεία των spreads των καταθέσεων.

Η κ. Σ. Σκούρτη της HSBC εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ισχυρή συμβολή στα μεγέθη της τράπεζας από τις ”χρηματιστηριακές” αμοιβές δεδομένων των συνθηκών στην αγορά, αλλά και από τις αμοιβές που σχετίζονται με την ενίσχυση των χορηγήσεων.

Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες της Εθνικής προβλέπεται να αυξηθούν κατά 55,5%, προσεγγίζοντας τα 183 εκατ. ευρώ με τις εκτιμήσεις να διαμορφώνονται μεταξύ των 171 και 207 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου στις 30 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v