Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέζουν την αγορά ΟΤΕ, Cosmote και ΔΕΗ

Κυρίως σε κατοχύρωση σημαντικών βραχυπρόθεσμων υπεραξιών αποδίδουν παράγοντες της αγοράς τη μέχρι και 0,5% υποχώρηση του Γ.Δ. Απώλειες για ΟΤΕ, Cosmote και ΔΕΗ, αλλά και για αρκετές μετοχές εταιριών που είχαν υπεραποδώσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ένταση των πωλήσεων στη μετοχή του ΟΤΕ πιέζει σταδιακά μετά τις 14:30 τη μετοχή μέχρι και 2,8% χαμηλότερα.

Πίεση που... αποτυπώνεται στην υποχώρηση του Γ.Δ. χαμηλότερη της προηγούμενης (αρχικής) τιμής και του ASE-20 κατά -0,44% χαμηλότερα.

Σημαντικές απώλειες 2,3% σημειώνονταν και για τη μετοχή της θυγατρικής Cosmote.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως έχει επιβαρυνθεί η εικόνα ενός μεγαλύτερου μέρους... του ταμπλό, καθώς στις 15:15 για περίπου 175 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν αρνητικά.

Η κίνηση κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων υπεραξιών είναι εμφανέστερη στην περίπτωση των Βιοχάλκο, Μυτιληναίου, Εθνικής Ασφαλειών (για διαφορετικούς λόγους), αλλά και σε ορισμένους τίτλους που είχαν υπεραποδώσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Για παράδειγμα, στα 11,92 ευρώ υποχωρούσε κατά 4,7% η μετοχή της Σιδενόρ, ενώ απώλειες σημειώνονταν για Vivere, FORTHnet, REDS και για ορισμένες ακόμη.

Στις 15:20 ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν στις 4.730 μονάδες με τις συναλλαγές να εμφανίζονται περισσότερες τα τελευταία 15-20 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v