Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες πωλήσεις, χαμηλές συναλλαγές

Στην περιοχή των 4.738- 4.755 μονάδων συνεχίζεται η συνεδρίαση για βασικούς δείκτες και μετοχές. Με μικρά κέρδη η μετοχή της Εθνικής, ”κρατά” την αρχικά υψηλή του απόδοση ο ΟΠΑΠ, ενώ κερδισμένες εμφανίζονται οι μετοχές εταιρειών των ομίλων Βιοχάλκο, Μυτιληναίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικά αλλά σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα από τα αρχικά ισορροπούν βασικοί δείκτες και μετοχές. Η φορά για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 20 έχει επιβαρυνθεί οριακά, με τον δεύτερο να υποχωρεί μέχρι και 0,10%.

Ωστόσο παραμένει σε μέτρια επίπεδα ο τζίρος, καθώς οι συναλλαγές στις 14:05 δεν ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου εκείνη την ώρα οι συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής διαμορφώνονταν στα 40 εκατ. ευρώ, με την τιμή να ενισχύεται οριακά προς τα 40,40 ευρώ. Ακολουθούσε ο ΟΠΑΠ, με θετική φορά από την αρχή της συνεδρίασης, και τους αγοραστές να φθάνουν μέχρι τα 28,7 ευρώ (1,2%).

Μοιρασμένη ήταν και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με την Yalco να διαμορφώνεται μέχρι και 11% υψηλότερα στα 1,51 ευρώ.

Ακολουθούσαν Χαλκόρ, ΕΤΕΜ, Ελβάλ (του ομίλου Βιοχάλκο), αλλά και η Byte προς τα 3,22 ευρώ, η Autohellas προς τα 5,74 ευρώ, Αττικα Συμμετοχών και Blue Star Ναυτιλιακή (μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων), ενώ κερδισμένη κατά 3,8% εμφανίζονταν και η μετοχή της Μέτκα προς τα 11,68 ευρώ.

Κέρδη και για τη μετοχή της Cyclon, μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της εταιρείας να επεκταθεί και στην ρουμανική αγορά. Κατά 2,9% ενισχύονταν η μετοχή της Δέλτα Project προς τα 13,14 ευρώ.

Στις 14:05 ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνονταν κατά 0,12% χαμηλότερα προς τις 4.753 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v