Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η επένδυση του ομίλου Μυτιληναίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και η απόσυρσή του από τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ, οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Πειραιώς, τα σχέδια της ΔΕΗ για εισαγωγή λιγνίτη, το επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΤΕ και τα σχέδια του Ιασώ για τη δημιουργία νοσοκομείου στα νότια προάστια είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η επένδυση του ομίλου Μυτιληναίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και η απόσυρσή του από τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ, οι εξελίξεις στο μέτωπο Marfin-Πειραιώς, τα σχέδια της ΔΕΗ για εισαγωγή λιγνίτη, το επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΤΕ και τα σχέδια του Ιασώ για τη δημιουργία νοσοκομείου στα νότια προάστια είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Μυτιληναίος: Αποσύρεται από τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ για την κατασκευή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με εγγυημένο εισόδημα ο όμιλος Μυτιληναίου και προχωρά άμεσα στην επένδυση του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας, την οποία θα χρηματοδοτήσει με ίδια κεφάλαια. Στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι η απόφαση για άμεση κατασκευή του επενδυτικού σχεδίου στον Αγ. Νικόλαο ελήφθη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με την ισπανική Endesa και που έχουν σκοπό τη δημιουργία ισχυρής στρατηγικής συμμαχίας στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Marfin-Πειραιώς: Σε νέα φάση αναμένεται να εισέλθει ο τραπεζικός πόλεμος Πειραιώς-Marfin. Η ΜΡΒ συγκαλεί στις 12 Μαρτίου γενική συνέλευση στην οποία θα εγκριθεί και η κατάθεση δημόσιων προσφορών για ελληνικές ή και κυπριακές τράπεζες. Έως τις 23 Μαρτίου η δημόσια πρόταση της Πειραιώς.

ΔΕΗ: Σε εισαγωγές λιγνίτη ή λιθάνθρακα προσανατολίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της η ΔΕΗ, καθώς η παραγωγή των ορυχείων έχει μειωθεί σημαντικά, σε σημείο που να είναι ορατός ο κίνδυνος ανεπαρκούς τροφοδοσίας των λιγνιτικών μονάδων, οι οποίες παράγουν περίπου το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

ΟΤΕ: Η επαναφορά της κερδοφορίας, η διανομή μερίσματος εξαιτίας της αυξημένης κερδοφορίας της Cosmote, η ενίσχυση της θυγατρικής για την κινητή τηλεφωνία αλλά και το μέλλον της OTEnet θα προβλέπονται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει η ”Ημερησία”, το νέο business plan αναμένεται να ανακοινωθεί ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2006, στην περίπτωση που έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές που έχει ζητήσει ο πρόεδρος του Οργανισμού.

ΤΤ: Κάτω από το 50% θέλει να μειώσει το ποσοστό του Δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει το ”Βήμα”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο που επεξεργάζεται και αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, που θα συνεδριάσει έως τα μέσα Μαρτίου, αφορά στη διάθεση ενός ποσοστού περίπου 15% του Τ.Τ. στην αγορά και περίπου 2% στους εργαζόμενους του Ταμιευτηρίου.

Ιασώ: Κλινική δυναμικότητας 150 κλινών με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου νοσοκομείου προωθεί το Ιασώ στην περιοχή των νοτίων προαστίων της Αθήνας, επισπεύδοντας τα επενδυτικά του σχέδια προκειμένου να προλάβει να επενδύσει πρώτο στην περιοχή, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Εξπρές”. Η συνολική επένδυση του Ιασώ για τη δημιουργία κλινικής στα νότια προάστια εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Εθνική Ασφαλιστική: Στη σύνταξη νέου επιχειρησιακού σχεδίου προσανατολίζεται η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, μεταθέτοντας τον χρόνο επίτευξης της κερδοφορίας της επιχείρησης για το 2007 γράφει η ”Καθημερινή”. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η εταιρία αναμένεται να αποφασίσει εντός του πρώτου τριμήνου του έτους αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Exalco: Διερευνητικές επαφές για την αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων που θα της αποφέρει μια πιθανή εισαγωγή των μετοχών της στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας έχει σε εξέλιξη η Exalco Bulgaria, θυγατρική της Exalco του ομίλου Βιοκαρπέτ, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”. Οι τελικές αποφάσεις για το εάν θα δρομολογηθεί ή όχι το εγχείρημα θα ληφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, έως το τέλος Μαρτίου.

Χρηματιστήριο: Με άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί η Κομισιόν τα κράτη-μέλη που δεν θα εναρμονίσουν το εθνικό τους δίκαιο με την Οδηγία για την ενοποίηση των χρηματιστηριακών αγορών στην Ε.Ε., ευρύτερα γνωστή ως MiFiD.

Υποκλοπές: Σε ακρόαση για την υπόθεση των υποκλοπών έχει καλέσει σήμερα την Ericsson η ΑΔΑΕ, η οποία αναμένεται να απαγγείλει στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας συνολικά τρεις κατηγορίες που αφορούν στη δυσχέρανση του έργου της Αρχής, στην παρουσία παράνομου λογισμικού και στην παραβίαση του λογισμικού της εταιρίας από υπάλληλό της, σε χρόνο που κρίνεται ότι συμπίπτει με την περίοδο που πραγματοποιήθηκαν οι υποκλοπές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v