Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλα κέφια στον Mid 40

Με συναλλαγές που προσεγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ (1/4 του συνολικού τζίρου) η Εθνική Τράπεζα κερδίζει και σήμερα (σε ήπιους τόνους) το επενδυτικό ενδιαφέρον, ύστερα μάλιστα και από την ώθηση που της έδωσε η αναβάθμιση της Citigroup στα 50 ευρώ. Από κοντά και ο ΟΤΕ, καθώς φαίνεται να επικρατεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών από το Δημόσιο. Ισχυρά κέρδη για τον όμιλο Μυτιληναίου, τη Βιοχάλκο, αλλά και για εταιρίες που σχετίζονται με την ενέργεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρείται το ήπιο θετικό κλίμα στην αγορά, με το σκηνικό να παραμένει λίγο έως πολύ ίδιο με αυτό που διαμορφώνεται σταδιακά από την αρχή της συνεδρίασης.

Στη μετοχή της Εθνικής συγκεντρώνεται, μετά και την αναμενόμενη αναθεώρηση της τιμής-στόχου από τη Citigroup, το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με τους αγοραστές να επιμένουν σε τιμές κοντά πλέον στα ιστορικά υψηλά του τίτλου.

Αναμφίβολα η Εθνική, λόγω και του αυξημένου ειδικού βάρους που διαθέτει, επηρεάζει όπως ήταν αναμενόμενο τη διακύμανση του ASE 20 και κατ’ επέκταση του Γενικού Δείκτη.

Στις 14:12 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν πέριξ των 4.750 μονάδων (0,56%) με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ.

Την τιμητική τους είχαν μετοχές εταιριών που είτε άμεσα είτε έμμεσα εμπλέκονται στον τομέα της ενέργειας, αλλά και μεταλλουργικών εισηγμένων. Δεν είναι τυχαίο πως η μετοχή του Μπήτρου αντιδρούσε κατά 9,5% προς τα 3,14 ευρώ, ενώ των Χαλκόρ και ΕΛΒΑΛ προς τα 5,38 και 4,08 ευρώ αντίστοιχα. Αντίστοιχα και για τον Μυτιληναίο (37,14 ευρώ).

Αυξημένες συναλλαγές σημειώνονταν στη μετοχή των Albio, Forthnet, ΕΒΖ, Καλπίνη, Δέλτα Project, ΕΛΓΕΚΑ.

Για περισσότερες από 150 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν σε θετικό έδαφος, ενώ για περίπου 90 σημειώνονταν απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v