Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόχλευση... τελευταίας στιγμής

Σε χαλαρό ρυθμό κινούνται οι εναπομείναντες στο κλεινόν άστυ, ενεργοί ”παίχτες”. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει τη ”μόχλευση” μετοχών επιμέρους εισηγμένων σε μία συνεδρίαση που από τις τράπεζες σημαντικά κέρδη σημειώνονταν για την Alpha Bank και από τον μεσαίο τραπεζικό χώρο για τη μετοχή της Aspis Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με χαλαρό ρυθμό και ήπιο τόνο οδεύουμε προς την εκπνοή του 2006.

Μίας χρονιάς που και από χρηματιστηριακής πλευράς ήταν αρκετά προσοδοφόρος σε πολλούς τομείς και για αρκετούς ενεργούς ”παίχτες”.

Στις συναλλαγές, που περίπου στις 11:05 δεν ξεπερνούσαν τα 15 εκατ. ευρώ, αποτυπωνόταν η εύλογη χαλαρότητα των τελευταίων αυτών συνεδριάσεων.

Ωστόσο, ο Γ.Δ. ενισχυόταν κατά περίπου 0,5% προς τις 4.385 μονάδες, καθώς κυρίως η Alpha Bank και δευτερευόντως η Εθνική και η Πειραιώς αντιδρούσαν ανοδικά.

Η μετοχή της Alpha Bank κατά 1,13% προς τα 23,22 ευρώ, της Εθνικής κατά 0,7% προς τα 34,92 ευρώ και της Πειραιώς κατά 0,66% προς τα 24,28 ευρώ.

Από τις μετοχές του μεσαίου χώρου που ξεχώριζαν, χρήζει προσοχής η αντίδραση του Μυτιληναίου, καθώς κέρδιζε περίπου 1,8% και διαμορφωνόταν προς τα 29,34 ευρώ.

Όπως σημειώσαμε και στην εβδομαδιαία αναφορά μας (του Σαββάτου), στην αντίδραση της μετοχής του Μυτιληναίου ”κρυβόταν” επιχειρηματική είδηση (δες σχετικό θέμα).

Παρά τη... χαλαρότητα των ημερών, μετοχές εταιριών που παρουσίαζαν ενδιαφέρον μέχρι και την Παρασκευή συνεχίζουν να ”μοχλεύονται”.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζε η Ιμπέριο, με 6,28% στα 2,20 ευρώ, καθώς μετά την απορρόφηση των δύο εταιριών του χώρου, αναδεικνύεται σε τρίτο ”παίχτη” στον κλάδο μεταφορών, αποθήκευσης και logistics.

Στη Δομική Κρήτης ”παίζει” πάντα το ”χαρτί” της ενέργειας, με την τιμή να αντιδρά κατά 4,6% στα 2,51 ευρώ.

Η μετοχή της Elmec, από τις κλασικές αντιπροσωπευτικές πλέον περιπτώσεις επιχειρηματικής επαναφοράς για το 2006, η τιμή ενισχύεται κατά 4,5% στα 2,83 ευρώ.

Ακολουθεί η μετοχή της ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες στα 2,40 ευρώ, της SANYO στο 1,22 ευρώ, του Λιβάνη στο 1,98 ευρώ και έπονται Ναυτεμπορική, Intertech, η τιμή της SATO και η μετοχή της Aspis Bank.

Ειδικότερα για την Aspis Bank θα πρέπει να σημειωθεί πως στις 11:05 είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου 48.000 τεμαχίων και η τιμή της μετοχής ενισχυόταν κατά 2,7% και διαμορφωνόταν στα 4,64 ευρώ.

Αναφορικά με την περίπτωση της Aspis Bank και της φημολογούμενης στρατηγικής συνεργασίας με τη FBBank (συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη), η στήλη είχε κρατήσει εξαρχής επιφυλακτική στάση ως προς την... έμφαση στις ανεπίσημες διαψεύσεις.

Για τη συνέχεια, δεν αναμένονται ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, με πιθανή τη μόχλευση επιμέρους εισηγμένων, κυρίως από τον χώρο της μεσαίας αποτίμησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v