Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στα χρηματιστηριακά δρώμενα

Τρεις συνεδριάσεις απομένουν μέχρι το τέλος του χρηματιστηριακού έτους και σε αυτές αναμένεται να διαφανεί αν σε κάποιους ή σε αρκετούς τίτλους υπάρχουν διαθέσεις καλυτέρευσης των αποτιμήσεων. Αυτό το τελευταίο πιθανόν να συμβεί με τη βοήθεια του διεθνούς κλίματος, αν οι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι διακρατήσουν τουλάχιστον τα πρόσφατα κεκτημένα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιστροφή στα χρηματιστηριακά δρώμενα, μετά τις αργίες των Χριστουγέννων, και απομένουν πλέον μόλις τρεις συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί χρηματιστηριακά το 2006. Ένας χρόνος που από κάθε άποψη μπορεί να χαρακτηριστεί θετικός για τη Σοφοκλέους.

Έτσι το ζητούμενο για τις υπόλοιπες συνεδριάσεις του χρηματιστηριακού έτους είναι αν και κατά πόσο υπάρχουν διαθέσεις καλυτέρευσης των αποτιμήσεων, τουλάχιστον σε όποιους τίτλους δραστηριοποιούνται ενδιαφερόμενες δυνάμεις.

Είναι γεγονός ότι κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής προβλημάτισε έντονα και πάλι η εικόνα των δεικτοβαρών μετοχών. Από την άλλη όμως πλευρά, συνεχίστηκε, έστω και με σχετική επιφύλαξη, το κυκλικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, έστω και αν σημαντικός αριθμός των εμπλεκομένων αποφάσισε να μη διατηρήσει αυξημένες θέσεις εν όψει των χριστουγεννιάτικων αργιών.

Από εκεί και πέρα το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα δείχνει να επανέρχεται σε φιλικές διαθέσεις, οπότε το λιγότερο αισιόδοξο σενάριο για τη Σοφοκλέους είναι σήμερα και τις επόμενες ημέρες να διακρατήσει τα κεκτημένα εάν δεν κινηθεί υψηλότερα από πλευράς Γενικού Δείκτη και από εκεί και χαμηλότερα να συνεχιστεί η υπεραπόδοση σε τίτλους όπου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς το θεωρούμενο ”έξυπνο χρήμα” συνεχίζει να αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, έστω και αν ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή έχασε την πρώτη στήριξη στις 4.370-68 μονάδες, και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο δείκτης κινείται μεταξύ 4.320 και 4.405 μονάδων. Όμως, διάσπαση ενός εκ των δύο άκρων με αυξημένες συναλλαγές αναμένεται να σηματοδοτήσει τη βραχυπρόθεσμη τάση, καθώς σύμφωνα με την πλειονότητα των αναλυτών η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v