Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το ενδιαφέρον της Eurobank για περαιτέρω επέκταση στην Ουκρανία, με την εξαγορά δυο τραπεζών, η σύναψη συμφωνιών του Υγεία με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, οι εξελίξεις στο θέμα των bake-off, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το ενδιαφέρον της Eurobank για περαιτέρω επέκταση στην Ουκρανία, με την εξαγορά δυο τραπεζών, η σύναψη συμφωνιών του Υγεία με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, οι εξελίξεις στο θέμα των bake-off, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Eurobank: Την εξαγορά δυο μικρών τραπεζών και στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ουκρανίας εξετάζει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Eurobank. Στο μικροσκόπιο της τράπεζας του ομίλου Λάτση έχουν μπει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ημερησίας, δυο τοπικά πιστωτικά ιδρύματα, στα ανατολικά της χώρας και στο κέντρο της ουκρανικής επικράτειας. Επίσης, η Eurobank στοχεύει στην επέκταση στην αγορά της Ρωσίας, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στόχος που αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2007.

Υγεία: Στη σύναψη ξεχωριστών συμφωνιών με τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες πρόκειται να προχωρήσει η διοίκηση του Υγεία, σύμφωνα με πληροφορίες. Μετά τη συνεργασία με τη Mednet που ανακοίνωσε πρόσφατα, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία και με τις ασφαλιστικές εταιρείες Interamerican και Εθνική Ασφαλιστική, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Σοφοκλέους: Σημαντικές αλλαγές θα γνωρίσει το ελληνικό χρηματιστήριο το 2007, οι οποίες σε συνδυασμό με τα μέτρα συνεχούς ενίσχυσης της αξιοπιστίας επιτρέπουν στον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου να εκφράζει την αισιοδοξία του για τη χρονιά που έρχεται, αναφέρει ο κ. Σπύρος Καπράλος σε συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική. Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι υπάρχει ”ελληνικό ενδιαφέρον για το Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας”, ενώ τονίζει ότι η νέα semi-regulated αγορά θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για πολλές υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΕΛΤΑ: Δεν υφίσταται θέμα ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στα ΕΛΤΑ δηλώνει κατηγορηματικά η διοίκηση του Οργανισμού, αποδίδοντας σχετικά δημοσιεύματα σε καλοπροαίρετη παρανόηση δηλώσεων του διευθύνοντος συμβούλου κ. Α. Ταπραντζή, σχετικά με την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς και τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της εταιρείας, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΔΕΠΑ: Τον Μάιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρεβυθούσας, συνολικού προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ, με στόχο τον υπερτριπλασιασμό του δυναμικού αεριοποίησης του σταθμού, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ.

Αρτοποιία: Διευκολύνεται οριακά αλλά δεν απελευθερώνεται η παραγωγή ψωμιού bake-off με το νομοσχέδιο στο οποίο κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης ύστερα από διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα προϊόντα αυτά θα μπορούν ελεύθερα να εισάγονται από τις χώρες μέλη της ΕΕ, την Τουρκία και τα κράτη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου.

Ρύθμιση χρεών: Περιθώριο τριών μηνών (έως τις 31 Μαρτίου) παρέχει η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους από ασφαλιστικά ταμεία προκαταβάλλοντας το 3% της συνολικής οφειλής μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Ακίνητα: Μέχρι και 30% πάνω από την αντικειμενική τιμή του ακινήτου θα πληρώνει το Δημόσιο στις απαλλοτριώσεις που θα γίνουν για την εκτέλεση έργων του Δ’ ΚΠΣ, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Σχετική ρύθμιση σκοπεύει να προωθήσει το υπουργείο στο πλαίσιο του εκτελεστικού νόμου του Δ’ ΚΠΣ, που αναμένεται να υιοθετηθεί το α’ τρίμηνο του 2007.

Οικονομία: ”Κλειστή” οικονομία παραμένει η ελληνική, 25 χρόνια μετά την είσοδό της στην ΕΕ, με εξαγωγές που αφορούν κυρίως προϊόντα χαμηλής προστιθέμενης αξίας και τεράστια γραφειοκρατία στη σύσταση επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο, που ζητεί επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v