Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Παγωμένο" το Χρηματιστήριο Αθηνών

Δώδεκα φορές άλλαξε πρόσημο ο γενικός δείκτης για να κλείσει ουσιαστικά αμετάβλητος. "Προβλημάτισαν" Coca Cola, Αlpha Bank, Eθνική Tράπεζα και ΟΤΕ. Κέρδη για ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Eurobank, Jumbo. Ολα τα βλέμματα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε μία συνεδρίαση όπου ο Γενικός Δείκτης άλλαξε 12 φορές πρόσημο, κινούμενος μεταξύ 931 (+1,41%) και 908,39 μονάδων (-1,05%), για να κλείσει τελικά στις 917,62 μονάδες με οριακές απώλειες 0,04%, ασφαλώς και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ήταν η νέα σημαντική καθίζηση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων 38 συνεδριάσεων, με τον αμέσως χαμηλότερο να έχει σημειωθεί στις 22/4, στα 42,16 εκατ.).

Από εκεί και πέρα, πέντε ήταν οι τίτλοι του 25αρη, που παρουσίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι τέσσερις και πιο συγκεκριμένα οι ΕΕΕ, Alpha Bank, ΟΤΕ και Εθνική, προβλημάτισαν αρνητικά, ενώ τις πλέον θετικές εντυπώσεις απεκόμισε ο τίτλος της Jumbo.

Ξεκινώντας από τον θετικό πρωταγωνιστή, η μετοχή της Jumbo συμπλήρωσε δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, έκλεισε στο υψηλό ημέρας και σε υψηλό 45 μηνών (το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο στα 8,52 ευρώ, στις 28/9/2009) και αν υπερκεράσει την θεωρητική αντίσταση των 8,70 ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για κίνηση σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Μεταφερόμενοι στους τρεις "κόκκινους", ο τίτλος της ΕΕΕ κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και μάλιστα, μέσω των δημοπρασιών έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΕΚ ανακοίνωσε ότι η Coca-Cola HBC AG απέκτησε, δυνάμει της άσκησης του δικαιώματος εξαγοράς, τις 11.544.493 μετοχές της εταιρείας που δεν είχε αποκτήσει στα πλαίσια της προαιρετικής δημόσιας πρότασης. Κατόπιν τούτου, η εταιρεία κατέστη 100% θυγατρική της Coca-Cola HBC. Μετά και την ολοκλήρωση του squeeze out της Coca Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως, η Coca Cola ΗΒC ξεκινά διαπραγμάτευση στην Αγορά του Λονδίνου από την Τετάρτη. Ειδικότερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση 11.467.206 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας 6,7 Ελβετικών φράγκων στο London Stock Exchange με κωδικό CCH.

Δεύτερος Δεικτοβαρής αρνητικός πρωταγωνιστής, ο τίτλος της Alpha Bank, ο οποίος στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις "μετρά" 10 πτωτικές, μία ανοδική, ενώ σε δύο αμετάβλητος. Στις 31/5 είχε κλείσει στα 0,6700 ευρώ (προσαρμοσμένο κλείσιμο), το οποίο ήταν υψηλό τρέχοντος έτους αλλά και το υψηλότερο κλείσιμο του τελευταίου επταμήνου και από εκεί και πέρα σημειώνει αθροιστικές απώλειες 38,06%. Επόμενη σημαντική στήριξη στα 0,3900 ευρώ.

Η Alpha Bank ενημέρωσε ότι κατόπιν σχετικής γνωστοποιήσεως της εταιρείας Citigroup Inc την 17.6.2013, η Citigroup Global Markets Limited από 11.6.2013 κατέχει 74.969.497 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές (0,69 % επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης) και παραστατικούς τίτλους δικαιωμάτων κτήσεως μετοχών (Warrants), οι οποίοι, εφόσον ασκηθούν πλήρως, αντιστοιχούν σε 523.606.755 δικαιώματα ψήφου (4,79% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης).

Συνεπώς, τα δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε κοινές μετοχές και Warrants, εφόσον αυτά ασκηθούν πλήρως, ανέρχονται συνολικά σε 598.576.253 ή σε ποσοστό 5,48% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης.

Συνεχίζοντας στην Εθνική, ο τίτλος επιμένει στην πλαγιοκαθοδική του κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 9,2110 ευρώ (προσαρμοσμένο κλείσιμο), που ήταν και το υψηλότερο κλείσιμο για το 2013, αλλά και του τελευταίου επταμήνου. Οι αθροιστικές απώλειες φθάνουν στο 56,68%. Επόμενη σημαντική στήριξη στα 3,79 ευρώ, ενώ ο τίτλος έχει μπροστά του δύο σημαντικές και απόλυτα βραχυπρόθεσμες εκκρεμότητες, όπως η έξοδος από τον δείκτη Stoxx 600, αλλά και η είσοδος των νέων μετοχών που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ.

Ασφαλώς η αρνητική έκπληξη ήλθε από τον ΟΤΕ, που μόλις χθες είχε υπερκεράσει την πρώτη αντίσταση στα 6,36 ευρώ και άφησε υποσχέσεις για κάτι καλύτερο. Μάλιστα σήμερα αναρριχήθηκε μέχρι τα 6,46 ευρώ, όμως η είδηση για την Telekom Srbija έδωσε την απόλυτη πρωτοβουλία στους πωλητές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς δήλωσε, σήμερα, πως δεν πρόκειται να υπάρξει ιδιωτικοποίηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telekom Srbija, προς το παρόν, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συναίνεση επί του συγκεκριμένου ζητήματος στους κόλπους της Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι η αρχική τιμή που ζητούνταν για το 51% της Κρατικής συμμετοχής, ανερχόταν στα 1,4 δισ. ευρώ, ποσό που υποδηλώνει 2,7 δισ. ευρώ για το 100% της εταιρείας και 549 εκατ. ευρώ για το 20% του ΟΤΕ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μικτά πρόσημα στην Ασία, ελεγχόμενες απώλειες και στάση αναμονής, σε Ευρώπη και στο ξεκίνημα της Wall Street, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα προς την Fed.

Ξεκινώντας από την Ασία, με σημαντικά κέρδη έκλεισε ο δείκτης Nikkei, μετά την υποχώρηση του γεν.

Μεταφερόμενοι στην Ευρώπη και στην BoE, η Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ μόλις 3 μέλη της νομισματικής επιτροπής, ο διοικητής της Mervyn King και οι Paul Fisher και David Miles τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης του προγράμματος αγοράς assets κατά 25 δισ. στερλίνες σε συνολικά 400 δισ. στερλίνες. Δεν υπήρχε καμία μεταβολή στη σύνθεση της ψηφοφορίας συγκριτικά με τη συνεδρίαση του Μαΐου. Να θυμίσουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του King στο "τιμόνι" της BoE πριν αναλάβει καθήκοντα ο Mark Carney τον Ιούλιο.

Μένοντας στις διεθνείς Αγορές, ταχύτατα επιδεινώνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις αναδυόμενες Αγορές ενώ αντιθέτως τα επενδυτικά κεφάλαια φαίνεται πως στρέφονται στις Ευρωπαϊκές Αγορές. Σύμφωνα με έρευνα σε διαχειριστές κεφαλαίων που έγινε από τη της BofA Merrill Lynch, η προδιάθεση των επενδυτών για τα Χρηματιστήρια των αναδυόμενων Αγορών, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2008. Η έρευνα που έγινε τον Ιούνιο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι περίπου το 9% των ερωτηθέντων δηλώνουν "underweight" για τις Χρηματιστηριακές Αγορές των αναπτυσσόμενων οικονομιών. Το αντίστοιχο ποσοστό το Μάιο βρισκόταν στο 3%.
 
Η επιδείνωση του κλίματος αποδίδεται στην εκτίμηση για επιβράδυνση της Κινεζικής οικονομίας – αν όχι στο φόβο για ανώμαλη προσγείωση. Καθώς όμως, οι επενδυτές απομακρύνονται από τις Χρηματιστηριακές Αγορές των αναδυόμενων, στρέφονται προς τη Γηραιά Ήπειρο, η οποία φαίνεται πως γίνεται πιο ελκυστική. Σύμφωνα με την έρευνα, το 6% των διαχειριστών κεφαλαίων δηλώνει σύσταση "overweight" για τις Ευρωπαϊκές Χρηματιστηριακές Αγορές. Το Μάιο η εικόνα ήταν αντίστροφη με ένα καθαρό ποσοστό 8% να δηλώνει σύσταση "underweight" για την Ευρώπη.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν ακουμπήσει τη κάτω πλευρά του μεσοπρόθεσμου ανοδικού καναλιού, στις 832 μονάδες, αντέδρασε έντονα ανοδικά "κτυπώντας" στη συνέχεια την αντίσταση των 920 μονάδων και φθάνοντας σήμερα μέχρι τις 931 μονάδες, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.
 
Το τεχνικό παράδοξο εδώ, είναι ότι η υπόθεση "ΕΡΤ" με την ακολουθία της εκλογολογίας αντί να προκαλέσει νέα καθοδική κίνηση αποτέλεσε τη θρυαλλίδα ανοδικής ανάτασης φέρνοντας την Αγορά υψηλότερα κατά τουλάχιστον 70 μονάδες από το κλείσιμο της περασμένης Πέμπτης.
 
Η κίνηση όμως αυτή δημιουργεί προβληματισμό καθώς τα αίτια της προηγούμενης κατάβασης από τις 990 μονάδες (φιάσκο ΔΕΠΑ – υποβάθμιση MSCI) όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει αλλά δείχνουν να εντείνονται μετά και την νέα εμπλοκή της ναυαρχίδας των αποκρατικοποιήσεων, τον ΟΠΑΠ. Η λήξη των Παραγώγων την προσεχή Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να έχει προκαλέσει μια προσωρινή παύση αλλά από διαγραμματικής απόψεως όσο ο Γενικός Δείκτης δεν μπορεί να διαφύγει πάνω από τον απλό κινητό μέσο των 55 ημερών, στις 966 μονάδες, η βραχυχρόνια τάση θα παραμένει καθοδική.
 
Η καθοδική διάσπαση των 290 μονάδων για τον δείκτη FTSE 25 στην αρχή της συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής δεν μπόρεσε να αποφέρει νέες εκτεταμένες ρευστοποιήσεις γεγονός, όπου ερμηνεύτηκε πολύ γρήγορα από τα ενδοσυνεδριακά διαγράμματα ως αδυναμία περαιτέρω πίεσης δημιουργώντας έτσι ένα καλό "entry signal" για τους περισσότερους βραχυχρόνιους επενδυτές.
 
Από εκεί και έπειτα η επανάκτηση των 300 μονάδων προϊδέασε για ένα ανοδικό τεχνικό περιθώριο έως την κάτω πλευρά της ζώνης αντίστασης των 325 με 330 μονάδων. Ζώνη η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία, καθώς θα ανοίξει το δρόμο για τις 360 μονάδες επαναφέροντας τα σενάρια ανοδικής καταστρατήγησης των 400 μονάδων. Οπωσδήποτε όμως για να επιτευχθεί ο προαναφερόμενος στόχος θα πρέπει να συνεισφέρει και ο Τραπεζικός κλάδος, πράγμα καθόλου βέβαιο σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
 

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., μάλλον επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς, όχι τόσο γιατί φοβόνται μήπως προκύψει κάποιος πολιτικός "joker" από την σημερινή νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά διότι όλο και περισσότερα δεδομένα συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι θα κριθεί μάλλον απαραίτητη η λήψη νέων μέτρων και είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν η τρικομματική Κυβέρνηση θα μπορούσε να τα υποστηρίξει.
 
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο μεγάλο κενό των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις ήρθε να προστεθεί τώρα η "τρύπα" του ΕΟΠΥΥ, το μέγεθος της οποίας ουδείς μπορεί να προσδιορίσει ακόμα επακριβώς. Πρόχειροι υπολογισμοί την ανεβάζουν ακόμα και στα 2 δισ. ευρώ, αν και στο Υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι δεν ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ. Το ακριβές μέγεθος θα το βρει η ειδική επιτροπή της τρόικας που συστάθηκε γι' αυτόν τον λόγο.
 
Περίπου μοιρασμένη η εικόνα στο ταμπλώ του 25αρη, όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή.
 
Ξεκινώντας από τους "κόκκινους", οι μεγαλύτερες απώλειες για ΟΤΕ (-4,4%) και ΕΕΕ (-3,65%), ενώ με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι Alpha Bank, Eurobank Properties, Folli Follie Group, Εθνική, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Μέτκα, ΟΛΠ.
 
Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για την Frigoglass (+6,92%), που έκλεισε και στο υψηλό ημέρας. Κέρδη μεγαλύτερα του 3% για Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Σωλ. Κορίνθου, Jumbo, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE25.
 
Το warrant της Alpha Bank έκλεισε στα 0,6300 ευρώ (-2,63%), διακινώντας 9106663 τεμ.
 
Ο ισχνός τζίρος έφθασε τα 43,5 εκατ., από τα οποία τα 1,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΑΛΦΑΤΠ, ΤΙΤΚ).
 
Περίπου μοιρασμένη η τελική εικόνα με 64 ανοδικές μετοχές έναντι 66 πτωτικών, όμως 10 τίτλοι έκλεισαν με διψήφιο ποσοστό απωλειών.
 
Μεταξύ 16,20 και 17,90 δείχνει να "ταλαιπωρείται" κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις ο τίτλος του ΟΛΠ που έχει επιστρέψει σε καθοδικό κανάλι και αλλάζει βραχυπρόθεσμη τάση μόνο με υπέρβαση των 19,35 ευρώ.
 
H Ελλάδα εξετάζει την επιτάχυνση των διαδικασιών πώλησης του ΟΛΠ, προκειμένου να καλύψει την τεράστια "τρύπα" στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δήλωσε στην "WSJ" ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. ο Στέλιος Σταυρίδης που υποστήριξε ότι το σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει την πώληση ποσοστού 74% του ΟΛΠ το οποίο ανήκει στην Κυβέρνηση και την παραχώρηση της διαχείρισης του Λιμένα για 30 ή 40 χρόνια, κίνηση που δύναται να καλύψει μέρος από το εκτιμώμενο κενό του 1 δισ. στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Μια ενδεχόμενη συμφωνία για ΟΛΠ σε συνδυασμό με τηνπώληση των σιδηροδρόμων θα μπορούσαν να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον των Κινέζων, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Αντέδρασε μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες ο τίτλος του ΟΠΑΠ, που έκλεισε αρκετά κοντά στο υψηλό ημέρας, όμως σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης δεν διεκδίκησε τιμές υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ. Έως τα τέλη του Ιουνίου σκοπεύει το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τα Κρατικά λαχεία, ανοίγοντας το δρόμο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, δήλωσε αξιωματούχος του Ταμείου στο Reuters.
 
Παρά το ανοδικό άνοιγμα και την σημαντική αύξηση του όγκου συναλλαγών, τελικά έκλεισε με αρνητικό πρόσημο ο τίτλος της Eurobank Properties, επιβεβαιώνοντας την δυσκολία υπέρβασης των 6,75 ευρώ, έστω και αν είχε "βοήθειες" από την σημαντική επιχειρηματική είδηση. Πιο συγκεκριμένα, σε συμφωνία με τη Fairfax Financial Holdings για αύξηση του ποσοστού της στη Eurobank Properties στο 42% μέσω αύξησης κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ ήλθε η Eurobank.
 
Από εκεί και πέρα, από σήμερα, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 8/649/3.6.2013 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν έγκρισης του αιτήματος της εταιρείας "DELPHI LUXEMBOURG HOLDING S.A.R.L." για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς επί των μετοχών της εταιρείας "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.", έπαυσε η διαπραγμάτευση των μετοχών της τελευταίας εταιρείας στο Χ.Α.
 
Από σήμερα, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 11.467.206 νέες μετοχές της εταιρίας "COCA-COLA HBC AG" που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρείας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 366.491.145 μετοχές.
 
Επίσης, από σήμερα, εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 55.294.843 νέες μετοχές που προέκυψαν από το Reverse Split καθώς και οι 3.789.317.358 νέες μετοχές που προέκυψαν από την ΑΜΚ της ιδίας Τράπεζας, με ανάληψη του συνόλου αυτών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε τιμή διάθεσης μετοχής € 1,54091078902977. Από την ίδια ημερομηνία, το σύνολο εισηγμένων μετοχών της Τράπεζας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 3.844.612.201, τελική νέα ονομαστική αξία μετοχής € 0,30 -μετά την μείωση του Μ.Κ.
 
Με δεδομένο ότι από τις 55.294.843 νέες μετοχές (εκτός ΤΧΣ), το 84,75% είναι "παρκαρισμένο" στην Εθνική, το free float είναι μόλις 8.432.464 μετοχές και αυτό ίσως αποδειχθεί "η χαρά του trader" (!)
 
Επίσης, σύμφωνα με το Τραπεζικό ρεπορτάζ, καταλυτικό ρόλο για τις εξελίξεις θα έχουν αναμφίβολα οι αποφάσεις για το μέλλον της Eurobank, η οποία έχει ενισχυθεί κεφαλαιακά από το Ταμείο με 5,86 δισ. ευρώ. Μέχρι πρότινος υπήρχε η εντύπωση στην Αγορά ότι θα προωθούνταν η ενοποίησή της με το ΤΤ, με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ελκυστικού σχήματος, ικανού να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια. Ωστόσο, το γεγονός ότι το ΤΧΣ δρομολογεί την άμεση πώληση του ΤΤ ενδεχομένως να σημαίνει και αλλαγή σχεδίων. Συγκεκριμένα το ΤΤ θα είναι το πρώτο Πιστωτικό Ίδρυμα που θα ιδιωτικοποιηθεί καθώς ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο Καλοκαίρι με σύμβουλο την Goldman Sachs.
 
Στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, σχετική κινητικότητα επέδειξαν οι Revoil (υποχώρησε σημαντικά από τα υψηλά ημέρας), Αλουμύλ, Τρ. Αττικής, Ελγέκα, Άβαξ, ΟΛΘ κ.λ.π.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση εναλλαγής προσήμων, με την μεταβλητότητα και τις μετακυλίσεις θέσεων να αυξάνουν ακόμα περισσότερο τις συναλλαγές, τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (78.715 συμβόλαια).
 
Με υποδεέστερη απόδοση το συμβόλαιο, μείωσε το premium στο 0,35%.
 
Τίποτα το ιδιαίτερο από τα ξένα χαρτοφυλάκια.
 
Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 48.3033 - 24.633 Ιουνίου, 21.234 Ιουλίου, 458 Αυγούστου και 1.978 σειράς Σεπτεμβρίου- τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 310,25) κινήθηκαν μεταξύ 306,5 και 316,5 μονάδων.
 
Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (7.800 ΟΤΕ, 10.000 Motor Oil, 5.000 ΟΠΑΠ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΟΠΑΠ (3.769), ΟΤΕ (4.466), MIG (15.144), Μυτιληναίο (1.652), ΔΕΗ (1.389), Ελλάκτωρα (3.450), ΕΧΑΕ (610), Intralot (780), ΓΕΚ (38.155), Σιδενόρ (1.254), Τέρνα Ενεργειακή (224), Ελ. Πετρέλαια (2.361), Eurobank Properties (221), Βιοχάλκο (122), Μέτκα (218), Motor Oil (321), Frigoglass (314), Eurobank (3.761), Jumbo (204), Τιτάνα (206).
 
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE Large Cap αυξήθηκε στο 53% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 607 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (128 δικαιώματα αγοράς και 479 δικαιώματα πώλησης).
 
Σύμφωνα με το Χ.Α., δεν αναφέρθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις.
 
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.
 
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (11.197.157 τεμ.).
 
Ας σημειωθεί ότι 14.686 συμβόλαια λήξεως Ιουνίου, δεν έχουν κλείσει, ή μετακυλιστεί θέσεις.
 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v