Συνεδρίαση αμυντικών διαθέσεων στο ΧΑ

Συνεδρίαση ειδικών συνθηκών με τη Σοφοκλέους να επιδεικνύει ικανοποιητικές αμυντικές διαθέσεις και η οποία παραπέμπει στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις για εξαγωγή ”ασφαλέστερων” συμπερασμάτων. Παραταύτα, για τις επόμενες μέρες ο πρώτος λόγος μεταφέρεται και πάλι στο διεθνές κλίμα.

του Α.Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση ειδικών συνθηκών και εξωγενών παραγόντων η σημερινή καθώς ο φόβος για επικείμενες τρομοκρατικές ενέργειες φαίνεται να επανέρχεται στο προσκήνιο και αυτό βεβαίως δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορες τις αγορές μετοχικών αξιών.

Σε μια τέτοια περίπτωση και η Σοφοκλέους έστω και από αντανακλαστική αντίδραση κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα αν και ενδοσυνεδριακά έδωσε αρκετές φορές αισιόδοξα δείγματα γραφής ή έστω σχετικών αμυντικών διαθέσεων.

Παρά ταύτα, αν και η εικόνα της αγοράς τουλάχιστον για σήμερα δεν κρίθηκε ανησυχητική, ο λόγος για κάποιες λίγες συνεδριάσεις μεταφέρεται αποκλειστικά και μόνο στο διεθνές κλίμα έστω και αν είναι ελαχίστων περιπτώσεων οι πωλητές δεν επέδειξαν επιθετικές διαθέσεις.

Δεν μπορεί η τεχνική ανάλυση να λάβει θέση μετά από μια τέτοια συνεδρίαση η οποία επηρεάστηκε από εξωγενείς παράγοντες και καλούνται οι αμέσως επόμενες να αποδώσουν σαφέστερα συμπεράσματα έστω κι αν η επόμενη εβδομάδα έχει τη ιδιαιτερότητα να συνδυάζεται με τη λήξη των ΣΜΕ Αυγούστου.

Παρά ταύτα θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαν επόμενα επίπεδα στήριξης οι 3.788 και 3.745 μονάδες και αντίσταση οι 3.825 και 3.875 μονάδες. Από τις μετοχές του FTSE θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μοναδικός θετικός πρωταγωνιστής ο τίτλος του ΟΠΑΠ, με αξιοσημείωτα κέρδη προς το τέλος η Βιοχάλκο και θετική μεταβολή για το Γερμανό.

Αντίθετα, όλοι οι άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι κατέγραψαν από μικρές έως μεγαλύτερες απώλειες.

Ενδεικτικά, με απώλειες μεγαλύτερες των 3 ποσοστιαίων μονάδων ο τίτλος της Coca Cola (παρά τα θετικά σχόλια για τα αποτελέσματα εξαμήνου), των 2 ποσοστιαίων μονάδων ΚΑΕ,Motor Oil και Αγροτική, αξιοσημείωτες απώλειες για Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντρακόμ, Ελληνική Τεχνοδομική, Cosmote, ΟΤΕ, Τιτάνα και αρνητικό πρόσημο για Folli Follie, Hyatt, Πειραιώς, Εμπορική.

Ο Γενικός Δείκτης όπως αναμενόταν κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, βρίσκοντας το χαμηλό ημέρας των 3.788,66 μονάδων σχεδόν στην αρχή της συνεδρίασης, ακολούθησε μια πρώτη αντίδραση μέχρι τις 3.825,9 μονάδες όμως από εκεί και πέρα η πορεία θα μπορούμε να κριθεί μάλλον πλαγιολισθιτική, για να έρθουν οι δημοπρασίες και να δώσουν κλείσιμο στις 3.806,67 μονάδες και απώλειες 1,21% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 172 εκατ. από τα οποία τα 28,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τηρουμένων των αναλογιών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 81 ανοδικές μετοχές έναντι 176 πτωτικών παρά ταύτα 7 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 9 -19,88% από τους ημερήσιου πρωταγωνιστές ξεχώρισαν για ακόμα μία συνεδρίαση η Lavifarm, Ατέρμων και Λούλης, συνέχισε ανοδικά η Olympic Catering,με έντονα ανοδικές διαθέσεις η Infoquest ενώ από το τραπεζικό ταμπλό ξεχώρισε ο τίτλος της Τράπεζας Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v