Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στον Γ.Δ.

Λίγο χαμηλότερα διαμορφώνονται οι τραπεζικές μετοχές, πλην Eurobank, πιέζοντας ανάλογα τον Γ.Δ. Σε γενικές γραμμές η προσφορά, πλην Εθνικής, χαρακτηρίζεται ήπια, ενώ κέρδη σημειώνονται για μετοχές πετρελαϊκών ομίλων (Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια). Συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση της Lavipharm, με πακέτα σε Ινδούς κερδίζει έδαφος η Eurodrip ενώ ένα ικανό μέρος στης μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης κινείται με ικανοποιητικό ρυθμό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα άνοιξε και συνεχίζεται η συνεδρίαση, καθώς συνεχίζονταν οι πωλήσεις σε τραπεζικούς τίτλους.

Εμφανέστερες ήταν στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, περισσότερες των 120.000 τεμαχίων στα πρώτα 30 λεπτά, και σαφώς λιγότερες σε Alpha Bank, Πειραιώς και Εμπορική.

Αντιθέτως, υψηλότερα μέχρι και τα 23,38 ευρώ διαμορφώνονταν η μετοχή της Eurobank.

Από τον 20άρη εντολές αγοράς δίνονταν υψηλότερα σε μετοχές της Intracom, ΟΠΑΠ, Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης είχαν πραγματοποιηθεί και πακέτα- προσυμφωνημένες πράξεις στις μετοχές της Eurodrip (1.089.750 τεμάχια με τιμή 1,27 ευρώ ανά μετοχή), Υγεία (600.000 τεμάχια, στο 3,8 ευρώ) και Ωμέγα ΑΕΕΧ (1.089.990 τεμάχια με τιμή 1,50 ευρώ ανά μετοχή).

Από τον Mid 40 εντολές αγοράς δίνονταν στην Τεχνική Ολυμπιακή, Ελληνική Τεχνοδομική, ΔΟΛ, J&P Αβαξ, ΕΧΑΕ και λιγότερο σε Μαΐλλη, Intralot και Notos Com.

Η μετοχή της Eurodrip (δες σχετικό θέμα) αντιδρούσε θετικά με εντολές μέχρι και τα 1,36 ευρώ, η Lavipharm συνέχιζε ξεπερνώντας και τα 3 ευρώ, ενώ αγοραστές εμφανίζονταν σε Αττικάτ, Βιοτέρ, ΑΕΓΕΚ, Νηρεύς, Σελόντα, Σάνυο και Μουζάκη.

Η μετοχή του Μουζάκη βρισκόταν σε διαπραγμάτευση του 1,4 ευρώ και της ΚΛΜ προς τα 3,38 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών ήταν μοιρασμένη, στο περίπου 1 προς 1, ενώ με αυξημένες συναλλαγές κινούνταν ανοδικά οι ΕΤΕΜ, Σελόντα, Unisystems, Δομική Κρήτης, Intrakat, Proton Επενδυτική, ΝΕΛ, Μηχανική και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Σε γενικές γραμμές και με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί μέχρι και 0,28%, η συνεδρίαση εμφανίζεται με... διπλό πρόσωπο.

Το ένα αφορά στην πίεση του Γενικού Δείκτη, το δεύτερο όμως στην ”μόχλευση” ενός ικανού μέρους της αγοράς και ειδικότερα του χώρου της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v