Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση με χαμηλούς όγκους

Στην είδηση διορθώνει η μετοχή της Εμπορικής, χάνοντας μέχρι και 2,3%. Ανάλογο κλίμα και διάθεση επικρατούσε για ορισμένες μετοχές του FTSE 20, με Alpha Bank, Eurobank και Εθνική να οδηγούν την αγορά προς τις 3.850 μονάδες. Δεν ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στις 14:10.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διάθεσης (εισφοράς) μετοχών της Εμπορικής με την μετοχή πλέον να υποχωρεί μέχρι και 2,3% χαμηλότερα.

Πωλήσεις που συνοδεύονται από ανάλογη κίνηση επενδυτών σε τίτλους της Alpha Bank, Εθνικής και Eurobank, οδηγώντας την αγορά προς τις 3.850 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης χάνει μέχρι και 0,6% επιβεβαιώνοντας τον κανόνα πως η άμεση αντίδραση στην είδηση είναι η κατοχύρωση θέσεων και η βραχυπρόθεσμη διόρθωση.

Κόκκινο χρώμα κυριαρχούσε σταδιακά σε ένα ευρύτερο μέρος του... ταμπλό, σε μια διόρθωση της αγοράς όπου οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 90 εκατ. ευρώ (στις 14:00).

Μένει να δούμε στη συνέχεια από ποιο σημείο θα επανατοποθετηθούν κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιοι παίκτες, δηλαδή αυτοί που τις τελευταίες μέρες κατοχυρώνουν θέσεις και ρευστότητα.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών έχει διαμορφωθεί σε βάρος των πρώτων (από το αρχικό 3 προς 1), με την Lavipharm να φτάνει στον τζίρο των περίπου 2 εκατ. ευρώ (750.000 τεμάχια).

Συγκριτικά υψηλές παρέμεναν οι συναλλαγές στη μετοχή της Δομική Κρήτης, Πλαστικών Θράκης, Αλκο, Frigoglass, Πετζετάκις, Spider, Ελμέκ, ΔΟΛ και Μηχανικής.

Από τον FTSE 20 ξεχώριζαν η Βιοχάλκο κατά 1,3% υψηλότερα στα 7,90 ευρώ, η Αγροτική κατά 1,6% στα 3,94 ευρώ και η Intracom στα 5,04 ευρώ.

Για τη συνέχεια αναμένεται η αποσαφήνιση της πρόθεσης των εν δυνάμει πωλητών-αγοραστών με τους δεύτερους να έχουν την... πολυτέλεια να περιμένουν τους πρώτους λίγο χαμηλότερα, σε ελκυστικότερα επίπεδα τιμών οπότε και αυτοί θα κρίνουν ότι τους συμφέρει να επανατοποθετηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v