Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τα αμερικανικά επιτόκια

Σε θετικό πεδίο εκτιμούν οι αναλυτές οτι θα παραμείνει και σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ το βλέμμα των επενδυτών θα είναι στραμμένο στις ΗΠΑ, όπου σήμερα ανακοινώνονται οι αποφάσεις τις Fed για τα επιτόκια.

ΑΧΕ: Στο επίκεντρο τα αμερικανικά επιτόκια
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι ελληνικές μετοχές έχουν ανακτήσει μέρος των premium ratings που κατείχαν στις αρχές Μαΐου, γράφει η Marfin Analysis. Τα εταιρικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου έχουν μέχρι στιγμής στηρίξει τις αποτιμήσεις, ενώ οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής δεν δείχνουν μέχρι στιγμής σημάδια αρνητικών εκπλήξεων, αναφέρει η Marfin. Ωστόσο, τονίζει ότι η αγορά θα χρειαστεί περισσότερα ερεθίσματα για να ανέβει υψηλότερα.

Σε υψηλότερο επίπεδο εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξουν σήμερα οι αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Σοφοκλέους, ενώ οι αμερικανοί επενδυτές θα έχουν το βλέμμα στραμμένο στις αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια.

Το ενδεχόμενο να παραμείνουν και σήμερα οι ελληνικές μετοχές σε θετικό πεδίο αναφέρει και η Σίγμα Securities.

Η Σοφοκλέους διαφοροποιήθηκε για μια ακόμα φορά από τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές, κλείνοντας υψηλότερα κατά 0,84%, στις 3.877,09 μονάδες, λόγω Εμπορικής και συνεχιζόμενων προσδοκιών για κινητικότητα όσον αφορά τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, αλλά και λόγω των ευνοϊκών αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Εγνατία Finance, ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλός, αφήνοντας μικρό περιθώριο για παρατεταμένη ανοδική τάση.

Το κλίμα δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά, όμως, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται σήμερα να επικεντρωθεί στην κρίσιμη συνάντηση της Fed για τα επιτόκια.

Τι έγινε χθες: Η ελληνική αγορά έκλεισε χθες υψηλότερα κατά 0,8%, υπεραποδίδοντας έναντι των άλλων ευρωπαϊκών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v