Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΡΙΓΟ: Νέα τιμή από D. Bank-Marfin- Εγνατία (upd)

Στα 18,1 ευρώ αύξησε τη τιμή στόχο για την μετοχή της Frigoglass η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Αυγούστου. Σε αύξηση της τιμής κατά 20%, στα 17,1 ευρώ, προχώρησε η Marfin Analysis, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”.

ΦΡΙΓΟ: Νέα τιμή από D. Bank-Marfin- Εγνατία (upd)
Στα 18,1 ευρώ αύξησε τη τιμή στόχο για την μετοχή της Frigoglass η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 7 Αυγούστου.

Η αναθεώρηση στην τιμή στόχο βασίστηκε στην εκτίμηση του οίκου για τα κέρδη ανά μετοχή της περιόδου 2006-2008, μετά τη σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων της εταιρίας το πρώτο εξάμηνο του 2006.

Με βάση την πορεία των αποτελεσμάτων και τις κινήσεις της διοίκησης, ο οίκος πιστεύει ότι η εταιρία βρίσκεται στην αρχή φάσης ανάπτυξης, ενώ οδηγείται σε επιπλέον επενδύσεις σε επίπεδο παραγωγικής ικανότητας.

Αλλωστε, σε αύξηση της τιμής στόχου της Frigoglass κατά 20% στα 17,10 ευρώ ανά μετοχή, λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου, προχώρησε η Marfin Analysis με έκθεσή της στις 7 Αυγούστου.

Διατηρεί τη σύσταση ”outperform”, επισημαίνοντας ότι η αποτίμηση δεν περιλαμβάνει τις προοπτικές του ομίλου στην Κίνα, οι οποίες θα ανέβαζαν την τιμή στόχο γύρω στα 4 ευρώ ανά μετοχή.

Με βάση τα παραπάνω, ο οίκος αναβαθμίζει τις προβλέψεις του για τα μεγέθη της εταιρίας στο σύνολο του 2006. Συγκεκριμένα, προβλέπει πωλήσεις 399 εκατ. ευρώ (αύξηση 30% έναντι του προηγούμενου έτους), κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 80,8 εκατ. ευρώ (ετήσια αύξηση 35,8%) και καθαρά κέρδη ύψους 37,3 εκατ. ευρώ (αύξηση 56,4% έναντι του 2005).

Από την πλευρά της η Εγνατία, προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμής στόχου στα 16 από 15 ευρώ με σύσταση για ”συσσώρευση”. Η αναβάθμιση στην αποτίμηση της εταιρίας βασίστηκε στην θετική πορεία των δραστηριοτήτων της Cool.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ακόμη ότι, δεδομένης της παραδοσιακά χαμηλότερης συνεισφοράς του δευτέρου εξαμήνου στα έσοδα της εταιρίας, πιθανόν βραχυπρόθεσμα να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξή της η είσοδος στην αγορά της Αμερικής και οι επενδύσεις στην Κίνα.

Με βάση τα παραπάνω, η Εγνατία χαρακτηρίζει τη Frigoglass ελκυστική, λόγω των σημαντικών προοπτικών ανάπτυξης της Cool, των χρηματικών ροών και της αποδοτικότητας της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v